XS
SM
MD
LG

Sredina tabele Slavijina realnost

Fudbaleri Slavije novo prvenstvo počeće gostovanjem kod Podrinja iz Janje. Iza Sokolova je još jedan jako turbulentan period u kojem se pokušavala ponovo stabilizovati situacija, a koliko je uspjelo vidjeće se u sezoni koja je pred nama.
Trener Slavije, Milan Gutović, rekao nam je u razgovoru da urađenim može biti zadovoljan onoliko koliko to uslovi dozvoljavaju.

- Pa nakon svega možemo biti zadovoljni i uslovno rečeno spremni dočekujemo prvenstvo. Ipak, i generalna proba protiv Radnika iz Hadžića je pokazala da smo kasno krenuli sa pripremama i u utakmici protiv ekipe koja je dvadesetak dana rada ispred nas to je bilo očigledno. Vidjećemo šta sezona nosi, a nama je cilj da budemo u sredini tabele, to je neka naša realnost u ovom trenutku.

Sokolovi prvenstvo kreću iz Janje, a Gutović kaže da svako ima pravo da se nada bodovima.

- Naše je pravo da se nadamo bodovima. Znamo da je ekipa Podrinja jedna kvalitetna ekipa, koja se ovog ljeta pojačala sa nekoliko odličnih prvoligaških igrača i neće biti nimalo lako. Ipak, ne idemo sa bijelom zastavom u Janju i pokušaćemo na najbolji način otvorit prvenstvo.

Gutović dodaje da je najveći problem teren za treniranje.

- To već nije i neka novost, ali imamo problem sa mjestom za treniranje. Na glavnom terenu su izvođeni radovi tako da nam je on bio nedostupan, a svi znamo kako je loš naš pomoćni teren. Imali smo i tih problema i sigurno ćemo ih imati još određeno vrijeme.

Igrački kadar Slavije je pretrpio neke. promjene. Priključeno je nekoliko juniora, a stiglo je i nekoliko pojačanja, ponovo u liku mlađih igrača kao što su Blagojević, Paranos, Adžem, Ljuca, Mušić, dvojica bivših juniora kluba Mladen Perović i Vladan Mandić, te još jedan Japanac, Kei Takamoto. Pred kraj pripremnog perioda stigao je i nekadašnji prvotimac Marko Marković. Za sada, izvjesno je da u ekipi neće biti Borislava Cicovića, Tihomira Lalovića, Zorana Kokota, Dejana Jolovića, Mirze Rizvanovića, a za sada sa ekipom nisu ni Bojan Regoje i Igor Radovanović, pa će se vidjeti kako će Slavija izgledati.
 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Slavija 13 2 7 4 13
7 Tekstilac 13 3 4 6 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8