XS
SM
MD
LG

Krupa gazi premijerligaški

Jovo Lukić

Kakav impozantan skor: devet utakmica, osam pobeda – zaredom i samo jedan remi, uz gol razliku 24:6! To su ostvarili fudbaleri Krupe u dosadašnjem takmičenju Prve lige Republike Srpske i pod dirigentskom palicom trenera Zorana Marića sigurno gaze stazom povratka u Premijer ligu BiH iz koje su ispali prošle sezone.

Krupljani su lakše nego što se stiglo došli do pobede protiv Željezničara na Predgrađu (3:1), a sva tri pogotka su postigli u prvih 45 minuta, da bi u nastavku “smanjili gas” i mudrom igrom stigli do vrednog trijumfa na izuzetno “vrućem terenu” protiv protivnika kojeg do subote, jedinog u prvoligaškoj konkurenciji, nisu savladali.

Domaćina je, već u šestom minutu načeo mladi napadač Jovo Lukić, prednost gostiju udvostručio je bivši fudbaler beogradskog Partizana Marko Golubović posle pola časa igre, da bi tačku na brilijantnu partiju Krupljana u 45. minutu stavio Nikola Mandić. Nastavak je doneo opušteniju igru tima iz kanjona Vrbasa koji posle susreta desetog kola ima pet bodova više od prvog pratioca Rudar Prijedora.

-Ostvarili smo veliku pobedu protiv jako neugodnog Željezničara. Možda nas je i taj startni remi bez golova protiv istog rivala na otvaranju jesenjeg dela sezone na vreme osvestio i usmerio na pobednički put. Lepo je slagati trijumfa u nizu i osvajati bodove. Nalazimo se na dobrom kursu i iz utakmice u utakmicu igramo sve sigurnije, bolje, kvalitetnije i efikasnije. Zasluženo smo savladali Željezničar na Predgrađu – jasan je strelac prvog gola za Krupu Jovo Lukić.

Pogotkom na banjaluččkom Predgrađu stigao je do “kote pet”, odmah iza Nikole Bjeloša iz Slavije i istakao ozbiljnu kandidaturu za najboljeg strelca prvoligaškog karavana Republike Srpske.

-Odlično mi ide ove jeseni i samo da tako nastavi. Kucam u drvo (smeh). Nalazim se u sjajnoj seriji i dobrom ritmu i voleo bih da što duže traje. Nisam opterećen da budem najbolji strelac Prve lige Republike Srpske, a bilo bi sjajno uraditi to. Najvažnije je da ekipa funkcioniše dobro, da igramo po planu, idemo iz meča u meč i pobeđujemo, sve je više bodova na našem kontu, sigurni smo i imamo veliko samopouzdanje – dodao je Jovo Lukić.

Krupljani beže pet koraka fudbalerima Rudar Prijedora, ali po mladom napadaču to još uvek ne mora ništa da znači.

-Svesni smo činjenice da smo u ovakvoj ligi, od devet klubova, stekli veliku prednost od pet golova, dakle imamo pravo i na jedan kiks za koji verujemo da se neće dogoditi. Osim toga imamo i psihološku prednost u odnosu na najopasnijeg rivala iz Prijedora. Ipak, to ne mora ništa da znači. Još mnogo ima da se igra, s “rudarima” ćemo igrati još dva derbija. Dakle, moramo da nastavimo u pobedničkom ritmu i nema opuštanja – rekao je na kraju Jovo Lukić, golgeter Krupe.

 U narednom kolu u Krupi na Vrbasu gostuje Jedinstvo iz Brčkog koje je minule subote “otkinulo” dva boda Rudar Prijedoru.

-Iako smo favoriti na papiru u taj meč moramo da uđemo krajnje ozbiljni i maksimalno skoncentrisani. Najteže je pobediti u unapred dobijenim utakmicama, a takva će da bude naša protiv Brčaka. Ipak, igramo na domaćem terenu i ne smemo da dozvolimo kiks. Očekujemo nova tri boda i da preskočimo još jednu prepreku na putu ka tituli i Premijer ligi BiH – istakao je Jovo Lukić.

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8