XS
SM
MD
LG

IDEALNI TIM FK SLAVIJA: Miljan Radonja- Od Picule smo naučili sve o fudbalu

Miljan Radonja na meču protiv Kosica/ Arhiva

Glasovima naših čitalaca svoje mjesto u idealnom timu FK Slavija našao je veznjak Miljan Radonja.

Dijete Sokolova iz Istočnog Sarajeva kao mlad je prekomandovan u prvi tim, dugi niz godina nastupao za Slaviju, sa njima igrao i evropske utakmice, ali je zbog povreda jako rano završio karijeru.

Prvo, zahvalio se svima koji su glasali za njega u ovoj anketi, među toliko sjajnih igrača.

- Želim prvo da se zahvalim ljudima koji su među takvim imenima izabrali baš mene. Slavija je imala fantastične igrače, naročito u sredini terena i meni je velika čast i što sam imao priliku igrati sa njima i što sam pored njih ja izabran. Lijepo se i prisjetiti tih vremena i hvala i vama što ste nam omogućili to, počinje naš razgovor Radonja.

U razgovoru za naš portal Radonja dalje govori o svojim fudbalskim počecima i vremenu provedenom u Slaviji, za koje kažu da mu je najljepše vrijeme u fudbalu.

- Fudbal sam počeo trenirati sa nekih jedanaest-dvanaest godina, ne znam sada sa sigurnošću koliko sam imao. Kao i većina dječaka volio sam to i odlučio sam se da krenem trenirati. Morao bih izdvojiti od trenera Mačka (op.a. Mladena Maksimovića). On me je dosta toga naučio. Bio je sjajan igrač, kasnije je to prenosio i na nas mlađe. Prošao sam omladinski pogon i onda sam vrlo rano prešao u seniorski tim, prisjeća se početaka Radonja, pa nastavlja: 

- U seniore me prebacio tadašnji trener Duško Petrović. Bila je to jedna odlična generacija naše ekipe, tada je tu još uvijek bio Mirko Marvan, veliko fudbalsko ime i dosta smo mi mlađi mogli da naučimo od takvih igrača. Trenirao sam sa njima, igrao, sticao dragocjeno iskustvo i eto kasnije imao priliku i da igram u najsrećnija vremena našeg kluba. To je i prelijep period mog života. Biti dio jedne takve priče je neopisiv osjećaj. Svi smo bukvalno živili za taj klub, za utakmice.

Dva čovjeka posebno izdvaja za sve to vrijeme provedeno u Slaviji kada smo ga upitali ko je to najbolji igrač i trener sa kojim je sarađivao.

- Na prvom mjestu Goran Simić. Od Picule smo svi naučili sve što znamo o fudbalu. Svi smo se trudili da upijamo ono što nam on kaže, da gledamo kako on to radi i pokušamo i mi to isto da uradimo. Fantastičan igrač i igrač koji je imao mnogo uticaja na moju igru. Što se tiče trenera, svaki od njih je ostavio na mene neki utisak, ali kada moram nekoga da izdvojim onda je to Milomir Odović. On je postavio temelje Slavije, on je našoj ekipi dao poseban ton, fudbalsku filozofiju i ko je poslije njega dolazio uglavnom je to bilo nadograđivanje onoga što je on postavio. Tako da eto, moj najbolji trener sa kojim sam sarađivao je Milomir Odović. 

Podsjećamo, u idealni tim FK Slavija naši čitaoci su do sada izabrali Ratka Dujkovića, Slobodana Mazića, Gorana Marića, Ivana Stankovića, Bojana Regoju, Gorana Simića, Miljana Radonju, Zorana Kokota i Sretka Vuksanovića


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8