XS
SM
MD
LG

Nedžad Bajrović: Trebala se nastaviti Premijer ženska liga BiH

Nedžad Bajrović

Kao što se već zna, nastavka Premijer ženske Lige neće biti. Neće se odigrati ni takmičenje u Kupu Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Novi/stari prvak je SFK 2000 Sarajevo. Društvo najboljih bh. timova napustili su Široki Brijeg i Drina Zvornik.

Već sada je evidentno da je pandemija COVID-19 uticala na sve životne oblasti pa tako i na sport.

Bivši trener ženskog fudbalskog kluba Gradine iz Srebrenika, Nedžad Bajrović govorio je za www.sportdc.net povodom prekida Premijer lige BiH za žene. 

- Po meni Savez je napravio veliku štetu za ženski fudbal i moje mišljenje je da se liga trebala nastaviti uz naravno nekoliko sedmica trenažnog procesa. Da se odigra prvenstvo do kraja i prema epidemiološkoj situaciiji mi smo druga zemlja koja je najbolje prošla i podnijela virus koronu. Po meni nije logično da su ostale zemlje na ovim prostorima uspjele organizovati nastavak ženskih liga, osim Srbije koja je baš bila pogođena sa koronom virus, a da mi to nismo mogli uraditi. Mogla su se naći neka riješenja zbog Širokog Brijega i Drine Zvornika, jer su te dvije ekipe imale itekako realne šanse da opstanu u ligi. Radnik je po meni daleko kvalitetniji od sve tri ekipe koje su bile u donjem dijelu tabele, tako da bilo bi pitanje ko bi na kraju izborio opstanak u društvu najboljih.

- Nisam za proširenje lige, jer smatram da bi izgubila na kvalitetu. Iz godine u godinu ne mjenja se ništa, ali polako vidim da neki klubovi počinju sa ozbiljnim radom, jer prije svega neki klubovi rade dobro sa mlađim kategorijama. Kao što su Radnik, Lokomotiva, Sarajevo, Iskra i tako dalje. Vidjećemo kako će to biti u narednom periodu. Biće interesantno vidjeti kako će izgledati sve u narednoj sezoni. Svakako moje mišljenje da će se sve ekipe morati pojačati u prelaznom roku. Želim svima sreću u budućnosti i puno zdravlja, istakao je Bajrović.


Radnik Bumerang : Drina
Alfa Modriča : Emina
Lokomotiva : SFK 2000
Iskra : Široki Brijeg
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 11 11 0 0 33
2 Emina 11 7 1 3 22
3 Lokomotiva 11 7 1 3 22
4 Iskra 11 6 2 3 20
5 Radnik Bumerang 11 5 0 6 15
6 Alfa Modriča 11 1 3 7 6
7 Široki Brijeg 11 1 2 8 5
8 Drina 11 1 1 9 4