XS
SM
MD
LG

Širokom bodovi na Otoci

Olimpik - Široki

U jako zanimljivoj utakmici odigranoj na stadionu Otoka, fudbaleri Širokog Brijega savladali su Olimpik rezultatom 2:1, čime su zadržali stopostotan učinak na otvorenju nove sezone Premijer lige BiH.

Uoči samog početka današnje utakmice, kapitenu Olimpika Adnanu Osmanovića uručena je nagrada za osvajanje naslova prvaka Prve lige Federacije BiH u prošloj sezoni, a uručio ju je Irfan Durić, predsjednik Nogometnog saveza Federacije BiH.

U prvih 15 minuta susreta nije bilo previše uzbuđenja, uglavnom se igralo na sredini terena gdje su oba tima nastojala da nametnu svoju igru. Domaći su imali jednu priliku. U sedmoj minuti Radeljić je uspio intervenisati ispred Adnana Osmanovića u izglednoj prilici za domaće, a gosti su u 15. minuti imali pokušaj preko Begića, čiji je udarac završio pored gola. Minutu kasnije, na drugoj strani je pokušao Šišić, ali gomlan gostiju bez problema je ukrotio njegov udarac.

U 24. minuti, gosti su zaprijetili nakon kornera, ali pokušaj Marka Jurića glavom, odbrana domaćeg tima uspješno je izblokirala. Olimpik je uspio doći do terenske inicijative sredinom prvog dijela, ali nije je uspio krunisati adekvatnom igrom i šansama pred protivničkim golom. 

U 40. minuti, Alen Jurilj je preciznim udarcem pogodio mrežu golmana Adnana Hadžića za vodstvo gostiju od 1:0. Prethodno su gosti kombinovali na rubu šesnaesterca, a Jurilj je šutirao sa nekih 18 metara.

Olimpik drugo poluvrijeme otvara puno bolje, pa smo odmah na startu vidjeli dobar pokušaj Zebe koji je odbrana gostiju odbila u korner. Nakon kornera, nova prilika za Olimpik, ali odbrana gostiju dobro reaguje. U 51. minuti, vidjeli smo šut Muminovića koji je završio izvan gola.

Olimpik je u 59. minuti imao priliku nakon prekida koji je izveo Zeba, ali je odbrana gostiju uspjela da otkloni opasnost od svog, a u kontranapadu koji su gosti brzo izveli, priseban je još jednom bio Jurilj, koji je po drugi put savladao Hadžića.

U 64. minuti, odlična dubinska lopta koju na vrhu šesnaesterca prima kapiten domaćeg tima Adnan Osmanović i sjajno trese mrežu gostujućeg tima za 2:1.

U 70. minuti, nakon ubačaja Zebe iz slobodnog udarca, Milović je šutirao glavom malo pored stative gostujućeg golmana Zlomislića. 

Olimpik je nastavio tražiti poravnanje i u nastavku susreta, a u 82. minuti je nakon kornera za domaće šutirao Aladin Šišić, ali je njegov udarac bio neprecizan. U 87. minuti, Šišić je ubacio, a Kenan Handžić šutirao preko gola gostiju.

Do kraja susreta nije bilo promjena, pa Širokobriježani mogu biti jako zadovoljni partijama koje su pružili na početku sezone. S druge strane, borbeni Olimpik ima dva poraza, ali igrao je sva dva teška protivnika i pružio je solidne partije.


Mladost 2 : 2 Sarajevo
Tuzla City 1 : 0 Krupa
Olimpik 1 : 2 Široki Brijeg
Velež 2 : 0 Zrinjski
Radnik 0 : 2 Željezničar
Borac 2 : 0 Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 2 2 0 0 6
2 Željezničar 2 2 0 0 6
3 Široki Brijeg 2 2 0 0 6
4 Sarajevo 2 1 1 0 4
5 Tuzla City 2 1 0 1 3
6 Velež 2 1 0 1 3
7 Zrinjski 2 1 0 1 3
8 Sloboda 2 0 1 1 1
9 Radnik 2 0 1 1 1
10 Mladost 2 0 1 1 1
11 Olimpik 2 0 0 2 0
12 Krupa 2 0 0 2 0