XS
SM
MD
LG

Sastanak 11. izdanja "Dana fudbala Republike Srpske"

Ognjen Valjić, Vico Zeljković, Tomo Marić i Slavko Basara

U prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske u Banjaluci održan je sastanak na kojem su dogovoreni svi detalji vezano za održavanje manifestacije "Dan fudbala Republike Srpske" koja je odavno prerasla regionalne okvire. Predstavnici organizatora FSRS i Sportskog žurnala dogovarali su deralje vezane za organizaciju 11. izdanja svetkovine koja izaziva veliko interesovanje u Evropi i svijetu.

- Imali smo sastanak u Beogradu u prostorijama FSS gdje smo definisali predstojeći "Dan fudbala Republike Srpske", koji će se održati 17. marta u 14 časova u Banjaluci. Drago nam je što će poseban gost biti selektor Srbije Dragan Stojković Piksi. Fudbalski savez Republike Srpske i u ovim vremenima uspjeva da održi i sačuva manifestaciju, i da ona izgleda sve bolje iz godine u godinu. To je naša najveća pobjeda - izjavio je Vico Zeljković, predsjednik fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH.

Idejni tvorac manifestacije novinar i pisac, saradnik Sportskog žurnala Tomo Marić je izjavio:
- Da je fudbal prava ljudska čarolija pokazuje manifestacija "Dan fudbala Republike Srpske". Ona je zahvljajući entuzijazmu, zanosu, angažovanju ljudi u Savezu i novinarima, izrasla u prvorazredni događaj u ovom dijelu Balkana. Nadam se da će ovogodišnja manifestacija, koja se uklapa i u godišnjicu Saveza, uistinu biti prvorazredni događaj, i to me zaista čini srećnim.

Fudbalski savez Republike Srpske ove godine proslavlja 30. rođendan tako da će 11. izdanje "Dana fudbala Republike Srpske" imati i jubilarni karakter. Sastanku su prisustvovali još Bojan Kušljić, potpredsjednik FSRS, Ognjen Valjić, generalni sekretar FSRS, Slavko Basara, novinar Sportskog žurnala i Boris Udovičić, u ime firme "Euforija" koja je zadužena za marketinški dio i logistiku na samoj manifestaciji.