XS
SM
MD
LG

Tanja dirigent Crne Gore

Tanja Malesija

Veliki uspeh je napravila ženska omladinska reprezentacija Crne Gore plasmanom u UEFA A Ligu, ostvaren u Slovačkoj u grupi sa domaćinom i Azerbejdžanom.

Zabilježene  su obe pobede uz dominantnu igru i visok nivo profesionalnosti kakav do sada nismo viđali  od reprezentacije Crne Gore.

Igračica koja je apsolutno skrenula pažnju svih u Slovačkoj na sebe je svakako Tanja Malesija. Lider cele ekipe u svakom smislu i pouzdani centralni defanzivac koja je zatvarala sve prilaze svom golu, postigla gol protiv Azerbejdžana, ali i uspešno započinjala akcije i opasno pretila iz svih prekida.

"Svi smo zadovoljni posle dve pobede, i posebno zbog načina na koji smo došli do njih. Dosta smo razgovarali sa našim trenerom Ivanom Tatarom i pripremali detaljno svaki segment igre. Imali smo jasan plan , način na koji se branimo i na koji ugrožavamo gol protivnika. Delovalo je sve besprekorno najviše iz razloga dobre organizacije, devojke su dale sve od sebe i naravno rezultat nije izostao", hvali svoj stručni štab komandant odbrane Tanja Malesija.

Već u utakmici protiv Slovačke prikazali ste jedan novi stil igre koji je rezultovao fantastičnim akcijama gde je posebno vidljivo da su sve akcije počinjale smisleno iz poslednje linije.

"To je najviše zasluga našeg trenera. Ulio nam je neophodno samopouzdanje, usmerio sve igračice da se ne plašimo svog poseda i da insistiramo na pas igri. Posebno smo ponosne na prvi gol protiv Slovačke gde je u tečnoj akciji učestvovao skoro ceo tim koju je na najbolji način realizovala naša Nejla Bicić, golgeterski raspoložena na ovom turniru. Naravno, zasluge idu svim igračicama iz grupe, svaka je dala svoj doprinos. Moram da istaknem da smo imali fantastičnu atmosferu unutar ekipe i na to smo jako ponosni", ističe štoper reprezentacije Crne Gore.

Veća grupa devojka iz ove garniture omladinske reprezentacije se ovom utakmicom i oprostila od državnog tima.

"Jeste, veliki broj devojaka je izlazno godište i drago mi je da je njihov oproštaj bio baš u velikom stilu. Motivacija svih je bila na najvećem mogućem nivou. Sve devojke su sjajno ispunile zadatke i osećala sam da smo imali kontrolu utakmice u svakom trenutku. Nadam se i verujem da će mnoge od njih u budućnosti zaduživati i dres A reprezentacije", ubeđena je Tanja.   

Nije tajna da su na tribinama u Slovačkoj primećeni mnogobrojni skauti iz Mađarskih, Nemačkih i Poljskih klubova, kao i da je tvoje ime završilo u svim tefterima.

"Čula sam i ja za to, bilo je nekih priča, međutim moji planovi trenutno su vezani za moj klub ŽFK Budućnost. Agenti vode računa o tome, moje je da se fokusiram na teren i da vredno treniram", stoji sa obe noge na zemlji Tanja Malesija.

 


Budućnost 9 : 0 Zora
Ekonomist 1 : 6 Breznica
Mladost 2015 12 : 0 Cvetex
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Breznica 20 19 1 0 58
2 Budućnost 20 13 3 4 42
3 Ekonomist 20 8 3 9 27
4 Mladost 2015 20 7 3 10 24
5 Zora 20 6 4 10 22
6 Cvetex 20 0 0 20 0