XS
SM
MD
LG

Poraz Zvezde u Lajpcigu

Pokazala je Zvezda i na startu ovog meča da je kontra glavno oružje našeg tima, pa je tako u trećem minutu nakon kombinacije Endiajea i Ivanića, lopta ostala kod Hvanga, a on sa 25 metara šutirao tik pored stative. Ipak, domaći su brzo došli do prednosti preko Rauma koji se u 12. minutu našao ispred Glazera i precizno pogodio.

Istakao se Glazer sa dve fantastične odbrane, kada je u 17. minutu prvo zaustavio udarac Poulsena sa ivice kaznenog prostora, a onda i Simakanov pokušaj glavom praktično „izvadio“ iz mreže i poslao u korner. Malo je falilo da Ivanić iskoristi grešku Lukembea iz 23. minuta, ali je Blasvič pravovremeno izašao i skratio ugao. No, i iz tog kornera je Zvezda ozbiljno zapretila kada je Rodić bio najviši u skoku i propisno namučio golmana domaćih.

Svirao je Sančez penal za naš tim u 28. minutu nakon duela Olanjinke i Lukebe, ali je nakon intervencije iz VAR sobe poništio svoju odluku. Delovala je Zvezda ravnopravno u nastavku, čak i imala inicijativu na terenu protiv favorizovanog domaćina. Borio se Endiaje sa štoperima rivala, a iz jedne situacije je i Mitrović u 40. minutu šutirao preko gola.

Krenula je Zvezda silovito u nastavku igre, i bio je utisak kao da su se naši fudbaleri opustili i shvatili da mogu ravnopravno da se nadmeću sa Lajpcigom. Igrao se 55. minut kada je sveži Bukari šutirao, a lopta prozujala kroz peterac i umalo stigla do Endiajea kom bi lakši deo posla ostao. Ipak, na scenu je stupio Simons i u 59. minutu sa 25 metara pogodio samo rašlje, te praktično ni iz čega udvostručio prednost svog tima.

Odlučio je Bahar da na teren ubaci i Zvezdinu decu - Nedeljkovića, Lučića i Mijatovića, koji su u startu uneli dodatnu energiju na teren. Istakao se Glazer i u 67. minutu kada je sjajno odbranio udarac Simonsa. Nije uspeo Mijatović nešto ranije u opasnom napadu našeg tima, ali jeste Marko Stamenić u 70. minutu čime je smanjio rezultat. Šutirao je Dragović, a lopta se odbila pravo do reprezentativca Novog Zelanda koji je iz peterca poslao u mrežu i tako dodatno razgalio navijače našeg tima koji su u velikom broju došli da podrže Zvezdu.  Priliku u finišu, Bahar je ukazao i Kataiju, ali su ipak domaći stigli do još jednog pogotka u 84. minutu i time je Verner postavio konačan rezultat. Bio bi to sjajan debi u Ligi šampiona za Nedeljkovića da je u 85. minutu pogodio, ali ga je stativa sprečila u tome, iako je dobro šutirao, a lopta kačila Simakana.

RB Lajpcig - Crvena zvezda 3:1 (1:0)

Stadion: „RB Arena“, Lajpcig, Nemačka.

Sudija: Hoze Maria Sančez (Španija).

Strelci: Raum u 12, Simons u 59. i Olmo u 84. minutu za RB Lajpcig, a Stamenić u 70. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti kartoni: Henriks (RB Lajpcig), Điga, Rodić, Stamenić, Hvang (Crvena zvezda).

RB Lajpcig: Blasvič, Henriks (od 57. Klosterman), Simakan, Lukeba, Raum, Šlager, Kampl, Forsberg (od 57. Baumgartner), Simons (od 75. Olmo), Poulsen (od 82. Verner), Openda (od 82. Šeško).

Rezerve: Gulači, Lenc, Olmo, Haidara, Sajvald, Baumgartner, Klosterman, Karvaljo, Verner, Šeško.  

Crvena zvezda: Glazer, Điga, Dragović, Rodić (od 65. Nedeljković), Mijailović, Stamenić (od 81. Katai), Hvang, Mitrović (od 65. Lučić), Ivanić, Olanjinka (od 46. Bukari), Endiaje (od 65. Mijatović).

Rezerve: Popović, Nedeljković, Degenek, Spajić, Kangva, Kanga, Bukari, Kabić, Katai, Lučić, Mijatović.  


RB Leipzig 3 : 1 Crvena zvezda
Young Boys 1 : 3 Manchester City
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Manchester City 3 3 0 0 9
2 RB Leipzig 3 2 0 1 6
3 Young Boys 3 0 1 2 1
4 Crvena zvezda 3 0 1 2 1