XS
SM
MD
LG

Dva poluvremana, dva lica Crvene zvezde

Barak Bahar

Utiske posle poraza Crvene zvezde od RB Lajpciga rezultatom 1:2 u okviru četvrtog kola grupne faze Lige šampiona izneo je šef stručnog štaba našeg tima Barak Bahar.

Sastav za koji sam se odlučio za danas je moja odgovornost. Na poluvremenu sam shvatio da nam trebaju promene i napravio sam ih. Dobro smo počeli u drugom poluvremenu i mogli smo odmah da pogodimo, a na kraju i da dođemo do remija. Sve to su moje odluke. Kanga je zaslužio takođe da igra, bio je dobar u poslednjoj prvenstvenoj utakmici i zaslužio je. Posle utakmice su svi pametni, ali smo pred meč hteli drugačije da igramo. Kraso je počeo u sredini jer smo računali na tu prednost gde on može da zadrži i odloži loptu, ali igrali su dobar presing i nismo imali šta da čuvamo. U drugom poluvremenu je bilo bolje - počeo je Bahar. 

Dva poluvremena i dva lica našeg kluba.
 
- U prvom poluvremenu smo zaslužili da primimo i više golova, ali u nastavku smo igrali dosta bolje i imali dobar momentum. Na 0:1 smo mogli da izjednačimo, potom i smanjili na 1:2 i na posletku zamalo remi. Da smo pogodili u poslednjem minutu, sad bi bila druga priča.
 
Malo je falilo Zvezdi da osvoji bodove. 
 
Očekujemo više od sebe, pogotovo rezultatski, ali mislim da se u svakoj utakmici dobro borimo. Bilo je tako i protiv Sitija i Lajpciga u gostima, pa i danas. Budemo blizu da napravimo rezultat. Na kraju smo razočarani bili, ali moramo da gledamo napred. Bitna nam je i Superliga, da navijači dođu, da pobedimo sledeću utakmicu i mirno odemo na reprezentativnu pauzu. Posle toga je Jang Bojs, i to je sada najvažnija utakmica u Ligi šampiona za nas.
 
Reagovao je Bahar i već na poluvremenu napravio dve izmene.
 
Spremali smo nešto što nije uspelo u prvom poluvremenu. Shvatili smo da moramo da menjamo i to je moj posao da reagujem kada stvari ne funkcionišu. Srećan sam što smo dobro počeli u nastavku, i što su svi sa klupe pružili doprinos. Malo nam je falilo da osvojimo bod. 
 
Bahar veruje da će Zvezda prezimiti u Evropi. 
 
Imali smo i uspone i padove tokom utakmica u Ligi šampiona, ali smo hteli da budemo hrabri. U prvom poluvremenu nismo uspeli, u drugom smo igrali na "sve ili ništa". Malo nam je falilo i moramo da ostanemo pozitivni. Rezultat nije dobar, ali imamo još dve utakmice u Ligi šampiona i dugu sezonu ispred sebe. 
 
Tek posle analize će da razgovara sa igračima.
 
Ne pričam odmah posle utakmice sa igračima, jer želim da ostanem miran i da trezveno analiziram sa stručnim štabom utakmicu. Sutra ćemo pričati o tome šta treba drugačije, ali mi je važno da smo se borili do poslednje sekunde.
 
Nije razgovarao ni sa kim iz uprave kluba posle meča. 
 
Niko posle utakmice iz uprave kluba nije pričao sa mnom, nemamo tu naviku. Bilo je samo protiv TSC-a, ali pričaćemo ovih dana - rekao je Bahar.

Manchester City 3 : 0 Young Boys
Crvena zvezda 1 : 2 RB Leipzig
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Manchester City 4 4 0 0 12
2 RB Leipzig 4 3 0 1 9
3 Crvena zvezda 4 0 1 3 1
4 Young Boys 4 0 1 3 1