XS
SM
MD
LG

Nova Zvezdina nula

Crvena zvezda

Poraženi su fudbaleri Crvene zvezde od RB Lajpciga rezultatom 1:2 u okviru četvrtog kola grupne faze Lige šampiona. Moglo je i drugačije, pogotovo u drugom poluvremenu kada je Zvezda imala i više od igre, ali su gosti bili prisebniji u ključnim trenucima i savladali tim Baraka Bahara. 

 Otežavali su gosti kroz stalan presing fudbalerima našeg tima da iznesu loptu iz poslednje linije i da kreiraju nešto konkretnije. Upravo kao rezultat toga stigao je i gol Simonsa u osmom minutu kada je nakon solo prodora, ušao u kazneni prostor i pogodio dalji ugao. Pokušala je Zvezda da uzvrati preko Bukarija kada mu je centrirao Rodić u 11. minutu, ali je lopta nakon udarca glavom ofanzivca iz Gane, završila pored stative. Još opasnije za Lajpcig je bilo u 17. minutu kada je Mijailović centrirao, a Blasvič ispustio loptu, no bio za milisekundu brži od Ivanićevog klizećeg starta i uspeo da ispravi sopstveni propust.

Spasio je Glazer Zvezdu u 44. minutu nakon dekoncentracije u odbrani, kada je Openda osvojio loptu i izašao ispred njega, ali je pokušao da dribla, što je naš čuvar mreže odlično prčitao. Šansu je ubrzo imao i Forsberg, ali je sa nekoliko metara šutirao preko gola.
 
Bahar je već na startu drugog dela igre napravio dve izmene, pa su se na terenu našli Nedeljković i Endiaje. Mogao je upravo Endiaje odmah po prvom kontaktu sa loptom da donese izjednačenje, ali je suviše driblao i oklevao, te je na posletku Ivanića kome je dodao, uspeo da izblokira Simakan. Podigao je Kanga na noge Marakanu kada je u 50. minutu šutirao sa distance, ali je lopta završila preko prečke. No, već u narednom minutu je Šeško sa 20 metara u trku šutirao i pogodio stativu, da bi se ubrzo Glazer istakao odličnom intervencijom nakon pokušaja Opende.
 
Šef stručnog štaba našeg tima je bacao sve karte u navalu, te su se u igri našli Olanjinka i Mijatović dok je strateg Lajpciga pojačavao defanzivu. Odličnu šansu je imao Olanjinka u 74. minutu kada je sa penala, iz voleja gađao pravo u Blasviča, da bi potom Endiaje intervenisao na odbitak, i pogodio golmana gostiju, ali se činilo da je bio u nedozvoljenoj poziciji. Uprkos velikoj inicijativi našeg tima, sjajno je istrčao kontru Openda u 77. minutu i matirao Glazera. Uspela je Zvezda da smanji u 81. minutu kada je Kanga centrirao, a loptu u sopstvenu mrežu poslao Henriks. U finišu smo na terenu videli i Katai, ali se rezultat nije promenio, iako je Olanjinka u nadoknadi vremena imao sjajnu priliku. Gađao je nigerijski napadač iskosa sa leve strane, ali je Blasvič bio dobro pozicioniran i uspeo da odbrani. 
 
Crvena zvezda - RB Lajpcig 1:2 (0:1)
 
Stadion: "Rajko Mitić". 
 
Gledalaca: 41961. 
 
Sudija: Danijele Orsato (Italija). 
 
Strelci: Henriks (autogol) u 81. minutu za Crvenu zvezdu, a Simons u 8. i Openda u 77. minutu za RB Lajpcig. 
 
Žuti kartoni: Mijailović, Lučić, Ivanić, Kraso, Olanjinka (Crvena zvezda), Henriks, Simakan, Lukeba (RB Lajpcig). 
 
Crvena zvezda: Glazer, Điga, Dragović, Rodić (od 84. Katai), Mijailović (od 46. Nedeljković), Hvang, Kanga, Lučić (od 78. Mijatović), Ivanić (od 69. Olanjinka), Bukari, Kraso (od 46. Endiaje). 
 
Rezerve: Popović, Nedeljković, Degenek, Spajić, Stamenić, Kangva, Katai, Kabić, Mitrović, Olanjinka, Endiaje, Mijatović. 
 
RB Lajpcig: Blasvič, Henriks, Simakan, Lukeba, Raum, Haidara (od 82. Sajvald), Šlager (od 82. Kampl), Forsberg (od 70. Baumgartner), Simons (od 75. Karvaljo), Openda, Šeško (od 70. Klosterman). 
 
Rezerve: Gulači, Lenc, Poulsen, Sajvald, Baumgartner, Klosterman, Karvaljo, Kampl.

Manchester City 3 : 0 Young Boys
Crvena zvezda 1 : 2 RB Leipzig
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Manchester City 4 4 0 0 12
2 RB Leipzig 4 3 0 1 9
3 Crvena zvezda 4 0 1 3 1
4 Young Boys 4 0 1 3 1