XS
SM
MD
LG

1 : 0
Poluvreme
1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Postava
Bender, Malić, Kosorić, Subašić, Mujezinović, Jurčić, Zdunić, Vrhovac, Bojo, Beća, Mekić.
Postava
R. PerišićMilović, Paranos, Maksimović, Sekulović, Aćimović, Čolić, Đurić, Perišić M., Đurić, Arsić, Zec.
Izveštaj utakmice

Leotar poražen na Grbavici

26.09.2021 Administrator DC

Fudbaleri Željezničara su u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine pobijedili trebinjski Leotar rezultatom 1:0 i tako prekinuli seriju od pet uzastopnih utakmica bez pobjede (četiri remija i poraz od Sarajeva).

 

Prvi je zaprijetio domaći tim, no Zdunić nije iskoristio dobru loptu Mekića, te je ostalo 0:0 da bi u 12. minuti pogriješila odbrana gostiju, Bojo se sjurio sam ka golu Leotara i odigrao za Zdunića čiji udarac je odbranio Perišić. Deset minuta kasnije prijeti Leotar. Milović je ubacio sa desne strane, Vrhovac loše reagovao, lopta došla do Asima Zeca čiji udarac je blokirao Mujezinović.

U 24. minuti sjajan pas Subašića nije iskoristio Juričić koji nije uspio da zahvati loptu i dobra šansa je otišla u nepovrat da bi dvije minute kasnije udarac isprobao Mujezinović, no golman Trebinjaca je bio na visini zadatka. Igrala se 28. minuta kada je Željezničar opet zaprijetio, no Vrhovac nije iskoristio ubacivanje Boje iz kornera, te je njegov pokušaj otišao pored gola Perišića. 

Nakon tačno pola sata igre, Subašić je pokušao iznenaditi Perišića udarcem iz daljine, ali je njegov pokušaj završio preko gola golmana gostiju da bi četiri minute kasnije golman Leotara bez problema zaustavio dalekometni udarac Mekića. Golman trebinjskog sastava je bio na visini zadatka i prilikom pokušaja Vrhovca u 37. minuti, a dvije minute kasnije sjajnu akciju domaćeg tima nije iskoristio Bojo. 

Subašić je sjajnim pasom pronašao Zdunića koji je ostavio loptu za Boju, on je pokušao lobovati Perišića, no lopta je otišla preko gola. Inicijativa Plavih se isplatila u 44. minuti susreta. Nakon ubacivanja sa lijeve strane Zdunić je izblokiran, lopta je zatim stigla do Mekića koji je šutirao sa velike udaljenosti, lopta je pogodila stativu, pa od Perišićevih leđa završila u mreži, te se na odmor otišlo pri rezultatu 1:0 za domaće. 

Trener gostiju Branislav Krunić je od prve minute nastavka pružio priliku za igru Ognjenu Todoroviću i Dejanu Bosančiću, a prvonavedeni je u 49. šutirao direktno iz slobodnjaka, no lopta je otišla pored gola Josipa Bendera da bi sedam minuta kasnije u dobroj prilici bio Zdunić, no njegov pokušaj iz odlične pozicije je otišao pored gola Perišića. 

Novu priliku za Plave smo vidjeli u 60. minuti kada je udarac Malića sa lijeve strane veoma dobro zaustavio golman gostiju, a u 71. minuti susreta udarac Mekića nije ugrozio Perišića, te je ostalo 1:0. U 77. minuti Bojo je bio u fenomenalnoj prilici, ali je golman Trebinjaca odlično reagovao da bi minutu poslije poništen pogodak Hamze Gasala zbog ofsajda.

U 80. minuti Đoko Milović je pokušao iznenaditi Bendera, ali je golman Plavih bio na visini zadatka da bi minutu kasnije Mujezinović ubacio sa desne strane, no lopta je u presudnom trenutku odskočila ispred Zdunića i ostalo je 1:0 za Plave. To je bilo posljednje uzbuđenje na utakmici, te je Željezničar slavio pobjedu sa kojom je stigao do šeste pozicije na tabeli sa 14 osvojenih bodova iz 11 odigranih utakmica. 

Stadion: Grbavica. Gledatelja: 3.000. Sudija: Bilbija Luka (Prijedor). Žuti kartoni: Vrhovac, Juričić, Beća (Željezničar), MIćunović, Milić, Sekulović (Leotar). Strijelac: 1:0 - R. Perišić (44ag). 

Željezničar: Bender, Kosorić, Vrhovac, Malić, Subašić (62. Crnčević), Mekić, Beća, Bojo (77. Bekrić), Mujezinović, Zdunić, Juričić (69. Gasal). Trener: Tomislav Ivković.

Leotar: R. Perišić, Milović (84. Milić), Paranos (46. Todorović), Arsić, Đurić, Čolić (64. Mićunović), M. Perišić, Sekulović, Maksimović (46. Bosančić), Zec (84. RIstić), Aćimović. Trener: Branislav Krunić. 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Željezničar Leotar