XS
SM
MD
LG

Vojvoda jači od svega

Dolaskom Darka Vojvodića na klupu igrački potencijal banjalučkog Borca dobio je “čvršći karakter” i trenera koji želi fudbalere po karakteristikima kakav je i sam bio: čvrst, jak, beskompromisan, požrtvovan, onaj koji ne uzmiče ni pred kakvom silom i jačinom… Jednostavno na terenu u dresu Borca Darko Vojvodić želi i hoće fudbalske borce!

-Fudbalski teren nije podijum za balerine ili neke blage naravi, u fudbalu se “gine” od prvog do 90. minuta, nekada i u produžecima. Zato tražim uvek profil igrača koji nikada ne uzmiču već idu po pobedu bez obzira na cenu. To je fudbal po mom shvatanju – počeo je priču Darko Vojvodić, strateg crveno-plavih.

Strateg Banjalučana se nalazi u uskoj konkurenciji za najboljeg trenera Republike Srpske za 2018. godinu na manifestaciji “Dan fudbala Republike Srpske” koji će da bude održan 31. januara (12 časova) u Kristalnoj sali banjalučkog hotela “Bosna” u organizaciji Sportskog žurnala, Ministarstva porodice, omladine i sporta i Fudbalskog saveza Republike Srpske. Pored Vojvodića u konkurenciji za laskavo priznanje “Ilija Miljuš” još su Mladen Žižović (Radnik, Bijeljina) i Dragan Mićić (OFK Sloga, Gornje Crnjelovo).

-Pre svega želim da kažem da je za mene velika čast što sam se prvi put našao na listi potencijalnih kandidata za dobijanje prestižne nagrade i sam ulazak u finiš, odnosno finalni deo za mene je neverovatna počast, ali i motiv, odgovornost i obaveza. Bez obzira kako se sve završi srećan sam i ponosan – dodao je Darko Vojvodić.

Vojvodić ima veliko trenersko iskustvo, pre Borca trenirao je matičnu Sutjesku iz Foče, teslićki Proleter, zvorničku Drinu, Slobodu iz Tuzle, Radnički iz Lukavca, GOŠK iz Gabele u dva navrata, Slaviju, Travnik, Zvijezdu Gradačac i Slogu iz Simonog Hana, danas Tuzla Siti. Na banjalučki Gradski stadion stigao je pre nešto manje od godinu dana, s Borcem je uspeo da obezbedi opstanak u Premijer ligi BiH, ali je klub kasnije, administrativnim putem od strane Saveza, izbačen iz elite da bi se sačuvao zenički Čelik.

-Bila je to velika nepravda, Borcu je mesto u Premijer ligi, to smo obezbedili i rezultatima na terenu, sve što se kasnije dešavalo nije fudbal, nije sport. MI uzdignutog čela gazimo kroz sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske, zasluženo smo jesenji prvaci, imamo dobre predispozicije za novu titulu i ekspresan povratak u premijerligaški karavan. Osim toga zimujemo i u Kupu BiH, takmičenju čiji pobednik ide na međunarodnu scenu. To je veliki izazov za nas, a s obzirom da su pojedini favoriti već eliminisani, uz povoljan žreb možda možemo da dođemo i do same završnice. Borićemo se, mada nam je prioritet prvenstvo – jasan je Darko Vojvodić.

Rođen je 8. maja 1970. godine u Foči, kao omladinac je nastupao za Sutjesku u kojoj je i ponikao, teslićki Proleter i sarajevski Željezničar, a kao senior igrao je u Loznici, Napretku iz Kruševca, Badnjevcu, kragujevačkom Radniku, Sartidu 1913 iz Smedereva, nikšićkoj Sutjesci, beogradskom Milicionaru, Slobodi iz Tuzle u dva navrata, zeničkom Čeliku i Budućnosti iz Banovića.

-Gde god sam igrao želeo sam da ostavim trag i prijatelje, dobre utiske i u svim klubovima sam davao uvek maksimum. Bogato igračko iskustvo sada želim da prenosim na svoje pulene ma gde god bio. Borac je fudbalska institucija Republike Srpske, to će da bude uvek, a na meni je da zajedno sa igračima i upravom kluba, dakle zajednički, vratimo Borac gde mu je i mesto, gde pripada, u vrh fudbala BiH i ako Bog da na međunarodnu scenu – rekao je na kraju Darko Vojvodić, strateg jesenjeg prvaka Republike Srpske.

 

NOMINOVANI KANDIDATI

 

NAJBOLjI FUDBALER – NAGRADA “VELIMIR SOMBOLAC”

 

1. Demir Peco (Radnik, Bijeljina)

2. Vladan Danilović (Borac, Banjaluka)

3. Bojan Marković (Željezničar, Banjaluka)

 

PERSPEKTIVNI IGRAČ – NAGRADA “SRĐAN KAČAR”

 

1. Marko Brkić (Zvijezda-09, Bijeljina)

2. Ognjen Davidović (Rudar Prijedor)

3. Stefan Arbinja (Slavija, Istočno Sarajevo)

 

NAJBOLjI TRENER – NAGRADA “ILIJA MILjUŠ”

 

1. Darko Vojvodić (Borac, Banjaluka)

2. Mladen Žižović (Radnik, Bijeljina)

3. Dragan Mićić (Sloga, Gornje Crnjelovo)

 

NAJBOLjI FUDBALSKI RADNIK – NAGRADA “ILIJA PANTELIĆ”

 

1. Boris Stanišić (Zvijezda-09, Bijeljina)

2. Vico Zeljković (Borac, Banjaluka)

3. Zoran Deket (Ljubić, Prnjavor)

 

NAJBOLjI SUDIJA

 

1. Aleksandar Njegomirović (Prnjavor)

2. Jovo Karić (Trebinje)

3. Dražen Marić (Bijeljina)


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17