XS
SM
MD
LG

Kvalifikacije za Mundobasket: Bruka i sramota Srbije u Talinu

Košarkaši Srbije obrukali su se u Talinu. Izgubili su u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Mundobasket od Estonije rezultatom 71-70.

Estonija je bolje otvorila susret. Poveli su sa 6-0 na početku susreta. Međutim, Srbija se kroz odbranu vraćala. Trojko Teodosića, Srbija je prvi put povela. Do kraja prvog perioda Srbija je održavala prednost i prvi period dobila je sa 16-14. Srbija je dobro otvorila drugi period. Poveli su naši košarkaši sa 27-20. Međutim, tada su ušli u kontraritam i Estonija je izjednačila. Ipak, Srbija je bolje finiširala prvo poluvrijeme i na odmor je otišla sa +3.

Treći period počeo je u dosta lošem ritmu. Srbija jeste vodila cijelo vrijeme ali nije uspjela da slomi otpor protivnika. Estonci su se držali a i igra Srbije nije bila najbolja. Ipak, Srbija je nakon 3/4 vodila 54-49. Trojkom Teodosića Srbija je povela 57-49. Serijom 13-2, Estonija je povela. Iako je Jelovac trojkom donio izjednačenje Srbiji, Estonija se nije predavala. Trojkom Raiestea, Estonija je na deset sekundi do kraja povela sa 71-68. Teodosić je promašio trojku, Jelovac nakon ofanzivnog skoka imao fauliran na šutu za tri. Dao je dva bacanja a Milosavljević iz ofanzivnog skoka nije uspio donijeti pobjedu i Srbija se propisno obrukala.

Estoniju su do pobjede predvodili Kičig i Kulane sa po 18 poena dok je Srbiju predvodio Jelovac sa 19 poena. Srbija pobjedom protiv Izraela kući sigurna na Mundobasketu ali izgubiti od trećerazredne selekcije kakva je Estonija, jeste zaista tragično i nedopustivo pa i u ovakvom sastavu.

Foto: FIBA