XS
SM
MD
LG

Matić u Slovačkoj

Njegoš Matić, dvadesetčetvorogodišnji napadač, fudbalsku karijeru nastaviće u Slovačkoj, gdje je nedavno potpisao ugovor sa ŠK Tomašov.

„Kao i svakom fudbaleru, želja mi je bila da jednog dana svoje fudbalsko umijeće oprobam i u inostranstvu. Iako sam bio na korak od odlaska u jedan crnogorski klub, početkom februara pozvan sam na  probu u ovaj slovački trećeligaš, i nisam se dvoumio ni jednog trenutka. Za nekih petnaestak dana koje sam proveo na probi, bio sam dio tima u četiri prijateljske utakmice, na kojima sam postigao četiri pogotka i ubilježio pet asistencija, što mi je otvorilo vrata kluba. Konačno je završena i sva potrebna papirologija, registrovan sam kao igrač kluba, i već sam se nametnuo kao standardni prvotimac. Preda mnom je polusezona u kojoj treba da pokažem svoje umijeće i opravdam povjerenje koje su mi čelnici kluba pružili, i trenutno mi je to jedini cilj, a šta će biti dalje – vrijeme će pokazati“, kazao je Njegoš Matić.

Bratunčanin Njegoš Matić  prve fudbalske korake napravio je  u  Bratstvu, a bio je prvotimac Vlasenice, zvorničke Drine, i srbijanskih klubova Ozrena iz Sokobanje i Drine iz Ljubovije.

 

 

 

 

Njegoš Matić