XS
SM
MD
LG

“Mavas” opet izbačen iz igre

Projekat izgradnje petnaest terena s plastičnom travom koji je od strane Evropske i Svetske fudbalske federacije dobio Fudbalski savez BiH je pod upitnikom i postoji mogućnost da, zbog tenderskih malverzacija i neispravnosti, UEFA i FIFA povuku namenska sredstva, saznaje Sportski žurnal.

Prvoplasirana firma na tenderu “Mavas” iz Mrkonjić Grada, koja je dala najpovoljnije uslove, uputila je još jednu žalbu, na novi pokušaj diskvalifikacije od strane pojedinaca iz nadležne komisije za sprovođenje ovog projekta u ime FS BiH. Naime, Pravna komisija Saveza iz Sarajeva dala je svoje mišljenje da izgradnju terena treba da dobije upravo “Mavas”, to je potvrdio i Izvršni odbor FS BiH na poslednjoj sednici, ali…

-Sve je ponovo “zakuhao” Nihad Hodžić, glavni čovek u posebnoj Komisiji za sprovođenje ovog projekta jer je ponovo preispitivao tendersku dokumentaciju nakon mišljenja Pravne komisije i odluke “fudbalske vlade” iz Sarajeva. Na to nije imao pravo jer je to već jednom urađeno, pa je “Mavas” uputio novu žalbu, ali i najavu tužbe u kojoj će se tražiti da svaki član Izvršnog odbora lično namiri štetu nanesenu pomenutoj firmi ukoliko se nastavi favorizovanje firme “Pejkom” iz Beograda. Hodžić želi da Komisiju u kojoj vodi glavnu reč izdigne iznad Izvršnog odbora i Saveza – istakao je izvor Žurnala blizak Fudbalskom savezu BiH.

Prema informacijama iz Sarajeva u celu priču se uključila i Svetska fudbalska federacija.
 

-Nakon papira Poreske uprave Republike Srpske za koji se ispostavilo da je validan, a osporavala ga je “Hodžićeva komisija”, sada navodno nije u redu “Mavasova” licenca o kojoj su se oglasile i nadležne strukture UEFA i FIFA i potvrdile da je sva papirologija ispravna. Upravo zbog nove zavrzlame postoji mogućnost da UEFA i FIFA povuku ovaj projekat iz BiH, jer sve polako prerasta u aferu koja i te kako može da našteti FS BiH. U celu ovu priču uključen je i generalni sekretar “krovnog” Saveza Adnan Džemidžić, kao i čelnici Fudbalskog saveza Republike Srpske, koji zajedno dejstvuju sa Nihadom Hodžićem – tvrdi naš izvor.

Više nego jasno je da se u ovom slučaju koji sve više liči na aferu “kupuje vreme”.

-U Izvršnom odboru vlada podeljenost članova, jedni su da se poštuje tenderska procedura i rezultati, a drugi stoje iza favorizovanja “Pejkoma” u odnosu na “Mavas”. Po svemu sudeći su u pitanju lični interesi i dobro razrađene šeme iz prošlosti jer se rade nelegitimne stvari koje su očigledne i šalju jasnu poruku o čemu se zapravo ovde radi – dodao je na kraju izvor Žurnala iz FS BiH.

Sportski Žurnal

Nihad Hodžić