XS
SM
MD
LG

Za kraj sezone Mačva gostuje Radniku u Surdulici

Šabačka Mačva poslednju utakmicu u superligaškoj sezoni 2018/19. odigraće u Surdulici, kada u okviru 37.kola Super lige Srbije gostuje ekipi Radnika. Utakmica se igra u nedelju, 19.maja od 19 časova. Da i treću sezonu zaredom Šapčani budu u društvu 16 najboljih fudbalskih klubova u Srbiji fudbaleri Mačve su obezbedili nekoliko kola pre kraja, ali sutrašnji meč crvo-crnima je takođe važan jer predstavlja mogućnost za lidersku poziciju u play-out grupi.

Darko Tešović: „Idemo da igramo jednu, nadam se otvorenu utakmicu, jer ovaj meč odlučuje o prvaku ove naše grupe. Zato smo spremni da sa svim snagama krenemo u Surdulicu. Naravno da dosta toga zavisi i od Radnika. Treba imati u vidu da su oni ipak domaćini i da imaju dobru ekipu. Mi pored dva igrača koji su pod suspenzijom kartona, nemamo većih problema. Pokušaćemo da ostvarimo još jedan cilj koji smo zacrtali na početku odigravanja play-out faze takmičenja, jer smo onaj primarni već ostvarili i obezbedili da šabačka publika u svom gradu i u narednoj sezoni gleda najkvalitetnije fudbalske ekipe u Srbiji.“

Pred poslednji susret u ovoj sezoni, na play-out tabeli prve tri ekipe imaju po 25 bodova - Radnik, Voždovac i Mačva, dok je na četvrtom mestu Spartak sa 24. Petoplasirani je Rad sa 22 boda, a Zemun i Dinamo imaju po 20 bodova. Na poslednjem mestu nalazi se OFK Bačka sa 18 bodova.

pr Ana Acan