XS
SM
MD
LG

Igokea neće sa Prištinom

Igor Dodik

Igokea će istupiti iz ABA lige ukoliko se na predstojećoj skupštini bude razmatralo ušešće Prištine u šampionatu, rekao je Igor Dodik, generalni menadžer ovog kluba i prvi čovjek najvišeg tijela regionalnog takmičenja.

Predsjednik Prištine Blerand Stavileci u nekoliko navrata je izjavio da će Priština aplicirati za učešće u ABA ligi i istakao da je pismo namjere već upućeno, a da će ovaj klub u narednim danima povući i konkretne poteze. Generalni menadžer Igokee Igor Dodik nedvosmisleno je izjavio da za Igokeu u takvoj ligi nema mjesta.

– Ovo je moj lični stav i govorim u svoje ime. Znam da postoji neka inicijativa da Priština uđe u takmičenje međutim znam i da takva ideja nema podršku klubova. Možda ima i onih koji bi to podržali. Moj stav po tom pitanju je jasan, ukoliko se o tome bude zvanično raspravljalo na Skupštini ABA lige, Igokea će izaći iz takmičenja, rekao je Dodik.

Skupština koja će se održati u Banjaluci 24. maja očekuje se sa velikim nestrpljenjem s obzirom na to da bi trebalo da odgovori na brojna pitanja, a jedno od njih je to da li će grčki Olimpijakos učestvovati od naredne sezone u ovom takmičenju, koje bi u tom slučaju, sa 12 bilo prošireno na 14 klubova.

– Pitanje Olimpijakosa je jedna od odluka koju bi trebalo da donesemo, odnosno moramo odlučiti o tome da li ćemo mijenjati propozicije ili ne. Olimpijakos želi da igra u ABA ligi i znam da intenzivno lobiraju kod nekih klubova, a njihov predstavnik će prisustvovati i samoj skupštini. Koliko znam Cedevita, Crvena zvezda, FMP i Mega su bili protiv toga, ali to možda i nije njihov konačan stav. Osim toga na Skupštini će biti riječi i o ostalim pitanjima, razgovaraćemo i o tome kako da uozbiljimo priču kada su sudije u pitanju, pojedinim rukovodiocima u okviru lige su istekli mandati, a o tome ćemo također razgovarati. U svakom slučaju, mnogo je pitanja koja su pred nama i koja moramo da riješimo, rekao je Dodik.

Ono što će sasvim sigrno biti na dnevnom redu, a o čemu prvi čovjek Igokee nije želio da govori, jeste sukob na relaciji Dragan Bokan – Nebojša Čović. Prvi ljudi Budućnosti i Crvene zvezde su u toku finalne serije ABA lige ispaljivali jedan prema drugom otrovne strelice, a sve je kulminiralo sukobima i uzavrelom atmosferom na tribinama i u Podgorici i u Beogradu.

Prema nekim informacijama i kompanija Mid Sports zbog svih tih dešavanja razmišlja o povlačenju iz ABA lige, a s obzirom na to da je predstavljala garant finasijske stabilnosti, jasno je da bi i budućnost cijele ABA lige bila potpuno neizvjesna. Nastup klubova iz ABA lige u Euroligi takođe je tema koja bi trebalo da se otvori, jer naredne godine ističe ugovor sa najkvalitetnijim evropskim takmičenjem.

Kazne čekaju Čovića i Bokana

Prema propozicijama regionalne ABA lige Crvena zvezda i Budućnost kažnjeni su novčano: crveno-bijeli sa 82.500, a tim iz Podgorice sa 42.000 eura.

Ovo, prema saznanjima Srpskainfo neće biti jedine kazne jer bi sankcije mogle biti izrečene predsjedniku Crvene zvezde Nebojši Čoviću i prvom čovjeku Budućnosti Draganu Bokanu, a da li će se to i dogoditi biće poznato vjerovatno u petak. Njih dvojica su dali mnogo nesmotrenih izjava i iznijeli niz optužbi jedan protiv drugog i na račun protivničkih klubova.

Izvor: srpskainfo.com


22 .kolo ABA liga
Krka 62 : 59 Petrol Olimpija
Cedevita 94 : 80 Mornar
FMP 73 : 72 Partizan NIS
Igokea 100 : 82 Zadar
Crvena zvezda MTS 100 : 76 Mega Bemax
Budućnost VOLI 91 : 82 Cibona
Konačna tabela
Poz Tim UT PB PR BOD
1 Crvena zvezda MTS 22 21 1 43
2 Cedevita 22 16 6 38
3 Budućnost VOLI 22 16 6 38
4 Partizan NIS 22 14 8 36
5 FMP 22 10 12 32
6 Mega Bemax 22 10 12 32
7 Cibona 22 9 13 31
8 Igokea 22 8 14 30
9 Mornar 22 8 14 30
10 Zadar 22 7 15 29
11 Krka 22 7 15 29
12 Petrol Olimpija 22 6 16 28