XS
SM
MD
LG

Modriča ostaje premijerligaš

Izborile opstanak: ŽFK Modriča

Na kraju utakmice u Srebreniku, fudbalerke Modriče slavile su opstanak u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine.

Ekipa Drage Svitlice je u posljednjoj utakmici u prvenstvu porazila domaću Gradinu rezultatom 1:4, pa će tako Modriča i naredne sezone igrati u društvu najboljih. Pitanje pobjednika riješeno je već u prvom poluvremenu.

Početak meča odlično je počeo za gostujući tim, jer su već dosli do prednosti u 16. minuti. Hasić je probila po lijevoj strani, veoma dobro šutirala, a na odbijenu loptu natračava Bitević i postiže pogodak za 0:1.

Novi gol stigao je u 30. minuti, Okanović je ispucala daleko loptu na Smilajnića, koja prima loptu, prolazi jednu igračicu Gradine i postiže pogodak za 0:2.

Devet minuta kasnije, Hasić je nakon jedne duge lopte dobro ispratila i postigla gol za ubjedljivo vodstvo Modriče od 0:3.

Potom je Gradina u 44. minuti smanjila rezultat nakon greške Stokić u odbrani, kiks štopera Modriče iskoristila je Kastrati i smanjila na 1:3.

Međutim već u sljedećem napadu gostujuća ekipa je postigla novi pogodak, slobodni udarac izvela je Bitević, na loptu natrčava Lazić i postavlja konačan rezultat ovog meča

. - Još sam pod utiskom, uradile smo nemoguće, ovjerile smo našu treću uzastopnu pobjedu i obezbjedile opstanak u najvišem rangu takmičenja. Vjerovala sam u svoju ekipu od početka, vjerovala da ćemo opstati u krugu najboljih, to smo i dokazale. Nakon onog šamara koji nam je Srebrenik zadao pobjedivši naš kući, mislim da nam je to bio smo loš dan i dovoljan motiv da izdržimo do kraja, od tada smo imale samo jedan cilj da se to ne smije ponoviti i evo dokazale smo. Drago mi je što smo uspijele da opstanemo u ligi, kaže Maja Simić, kapiten Modriče.

ŽOFK Gradina Srebrenik - ŽFK Modriča 1:4 (1:4).

Stadion: Gradski u Srebreniku. Gledalaca: 50. Glavni sudija: Tanja Račić (Banja Luka). Pomoćnici: Tamara Došen (Prijedor) i Milka Rokić (Gradiška). Žuti kartoni: Gradina (Hamzić), Modriča (Lazić).

Gradina: Avdić (od 17. Pezerović (od 49. Bekrić)), Oštraković, Buljubašić, Mujić, Hamzić, Ružić, Čorbić, Kastrati, Priganica, Hasić, Zolotić. Trener: Nermin Karić.

Modriča: Okanović, Mašić, Stokić (od 63. Simić), Smilajnić. Bitević, Milošević, Simić, Đ. Lazić, Hasić (od 80. Mustafagić), Pandžić, Stojanović (od 86. A. Lazić). Trener: Drago Svitlica.

Igračica utakmice: Adelisa Hasić (Modriča).


Gradina 1 : 4 Modriča
Radnik Bumerang 2 : 1 Banja Luka
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik Bumerang 20 9 0 11 27
2 Modriča 20 7 0 13 21
3 Banja Luka 20 6 0 14 18
4 Gradina 20 2 0 18 6