XS
SM
MD
LG

Modričani u zemlji čokolade

Modričani sa Fukosm i Vidićem

MODRIČA – Dok se sabiru utisci o Drugoj atletskoj uličnoj trci u Modriči, članovi Atletsko – rekreativnog kluba Modriča spremaju se na put u Švajcarsku.

„Pet članova Atletsko - rekreativnog kluba Modriča putuje u švajcarsku pokrajinu Valis, gdje će na poziv HO ’Sunce Obervalisa’ učestvovati na planinskom Zermatt Gornergrat Maratonu u subotu, 6.jula. Zermatt maraton u dužini od 42 kilometra spada u jedan od težih evropskih maratona, zbog kumulativnog uspona od preko 2000 m, kao i nadmorske visine više od 2500 metara na kojoj se trka održava“, rekao je Danilo Vasiljević, predsednik Atletko – rekreativnog kluba Modriča.

Predsednik HO“Sunce Obervalisa“ Josef Fuks kaže da mu je posebno drago što će takmičari iz Modriče učestvovati na 18.planinskom maratonu.

„Sve je u službi humanosti. Očekuje se učešće između 2.500 i 3.000 takmičara iz 40 zemalja. Lepo je da maratonci iz Modriče, kao predstavnici BiH, trče za Dnevni centar za decu sa posebnim potrebama ’Sunce Obervalisa’. Drago mi je da će veliki broj ljudi iz Republike Srpske i BiH pratiti veliki maraton. Modričanin Branko Vidić zaslužan je što smo mi podigli Dnevni centar i obdanište u Modriči, pa Modričani sada to cene i doći će da nas podrže“, rekao je Josef Fuks.

Među blizu 3.000 učesnika biće i Žarko Jovanović iz Modriče. Za njega će ovo biti trka neizvesnosti, ali pridržava se gesla – važno je učestvovati!

„Pripremali smo se za trku u švajcarskim Alpama. Nadmorska visina je takva da ni BiH nema takvih vrhova. Pripremali smo se i mogu obećati da ćemo istrčati taj maraton“, obećao je Jovanović.

Dobar glas daleko se čuje, a modrički atletski rekreativci svakodnevno napreduju. Predsednik Kluba Danilo Vasiljević nedavno je organizovao 2.atletsku trku u čast Dana opštine Modriča.

„Impresije su nabujale. Sasvim spontano sam pre četiri godine počeo da se bavim trčanjem. Animirao sam ljude u Modriči i u razgovoru sa velikim humanitarcima Josefom Fuksom i Brankom Vidićem došao sam na ideju da učestvujemo na planinskom maratonu. Kao prosvetni radnik smatram da se treba stalno govoriti o deci sa posebnim potrebama i stvoriti im uslove za život. Ako su humanitarci iz Švajcarske mogli uložiti toliki novac u Modriču, možemo i mi da učestvujemo kod njih na pomenutoj manifestaciji. Verujem da ćemo dostojanstveno predstavljati Modriču, Republiku Srpsku i BiH u Švajcarskoj“, rekao je Danilo Vasiljević.

U Švajcarskoj dugi niz godina živi veliki broj zemljaka iz dobojske regije. Sigurno je da je Branko Vidić ispred svih, istinski je ambasador zavičaja. Doprineo je da i Modriča ima svoje predstavnike na 18.planinskom maratonu.

Da ispolje puni sjaj u zemlji svetslosti i čokolade...