XS
SM
MD
LG

Gačanke oslonjene na sopstveni kadar napadaju vrh Premijer lige

Odbojkašice Gacka

Odbojkašice Gacka već mjesec dana su u trenažnom procesu kako bi spremno dočekale Premijer ligu BiH.

Ekipa koju sa klupe predvodi Saša Slijepčević ove sezone osloniće se na domaći kadar , nema internacionalki kao prethodnih godina, a seniorskom timu priključeno je nekoliko kvalitetnih igračica iz omladinske škole, uz povratak primača servisa Tamare Vitković iz ekipe „Smeč“ iz Lukavca, pa tim iz Hercegovine polako slaže kockice.

Trener Gačanki Slijepčević, vjeruje da će i ove godine ekipa biti u samom vrhu bh. odbojke, iako je tim dosta podmlađen.

Iza nas je za naš klub vrlo turbulentan period, ljetos je došlo do određenih promjena u upravi kluba, i mislim da se za klub sve kreće u pozitivnom smjeru. Kostur ekipe za narednu sezonu cini 5 - 6 igracica koje su prije dvije godine bile juniorski prvaci BiH, pojačani sa našim kapitenom Helenom Popovic. Ekipi je priključeno čest igracica iz kadetske i pionirske selekcije kluba, od kojih se očekuje mnogo u narednom periodu. Ekipa je u pogonu od prvih dana avgusta i veoma sam zadovoljan dosadasnjim tokom priprema  - kazao je trener Gacka.

Slijepčević naglašava da se u klubu ništa ne prepušta slučaju, pa već su ugovoreni pripremni mečevi, u kojima će se vidjeti koliko ko može, u predstojećoj sezoni.

Pred nama je odigravanje tri turnira u sklopu priprema, počev od ovogvikenda , poslije kojih bi trebali dobiti jasnu sliku gdje se nalazi i koje su stvarne mogućnosti ove ekipe. Od naš se uvijek očekuje visok plasman, tako da su ambicije kluba u predstojecoj sezoni plasman na prve tri pozicije, koje bi nas odvele u drugom dijelu sezone u mini ligu, koja ce odrediti prvaka drzave – jasan je Slijepčević.

U dobru sezonu vjeruje i kapiten tima Helena Popović. Naglašava da će ove sezone šansu dobiti i djevojke koje su ponikle u klubu koje su priključene seniorskoj ekipi, a ona se iskreno nada da će tu šansu i iskoristiti.

Uprava kluba je odlučila da ove sezone krenemo bez zvučnih pojačanja, tu su djevojke koje su ponikle u našem klubu, a ja se nadam da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje i bolje. Dobro treniramo, imamo odlične pripreme, pa sa nestrpljenjem očekujemo početak prvenstva. Od ove sezone imamo i pomoć Ivana Maljević u stručnom stabu, što olakšava donekle posao i treneru Slijepčeviću. Znamo da ove godine neće btii lako, ali se radujemo novim izaovima i nadamo se dobrom plasmanu, a želimo da iznjedrimo i afirmišemo  i neke nove igračice koje će s vremenom nositi igru kluba– zaključila je Popovićeva.

Bez obzira što će nastupiti u promjenjenom sastavu, ekipa „ Gacka“ biće jedan od glavnih favorita za sam vrh tabele u ligaškom dijelu,  ako znamo da će ekipe „ Bimal Jedinstva „ i „ BL Voleja“ igrati Srednjeevropsku ligu ( MEVZA).

Gačanke su prošle godine, nakon ligaškog dijela bile trećeplasirane, no ipak su igrale finale PL ali su se morale zadovoljiti sa drugim mjestom u državi. U ovom klubu žele da ove godine budu i na završnici Kupa RS, a kasnije i BiH, a jedan loš meč prošle godine  protiv „ Maglića“ iz Foče udaljio ih je rano iz oba takmičenja.


Goražde 3 : 1 Gacko
Inova 1 : 3 HE na Drini
Sloboda 3 : 0 Kula Gradačac
Novi Grad 3 : 2 Smeč
Maglić 1 : 3 Mostar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Gacko 18 16 2 46
2 Goražde 18 14 4 43
3 Sloboda 18 13 5 39
4 HE na Drini 18 13 5 36
5 Mostar 18 10 8 32
6 Kula Gradačac 18 8 10 23
7 Smeč 18 7 11 23
8 Novi Grad 18 4 14 13
9 Inova 18 4 14 12
10 Maglić 18 1 17 3