XS
SM
MD
LG

Trokorak Smedereva na Sinđi

Foto: H.D.Vujanović

Treća uzastopna pobeda u prvenstvu ekipu Smedereva je izdigla, a prikovala Sinđelić za dno tabele. Mnogo toga ne štima u timu sa Vračara i ako ovako nastave boriće se grčevito za opstanak.
Par sporadičnih udaraca iz daljine na obe strane je sve što je viđeno u prvom poluvremenu. Fudbal za zaborav.
Drugo poluvreme je donelo mnogo uzbuđenja i vođstvo Smedereva već u 51. minutu. Posle udarca iz ugla u gužvi se najbolje snašao Nikola Đorđević i sa dva metra poslao loptu u mrežu. Samo 3 minuta kasnije evrogol je postigao Mirkov za vođstvo od 2:0. Sa preko 20 metara iskosa je opalio po lopti koja je odsela u samom gornjem levom uglu gola, golmana domaćih Vukašinovića.
Igrao se 65. minut kada su gosti izveli brz kontranapad preko Jovkovića koji je loptu uputio sa oko 12 metara, a vratar domaćih odbranio krajnjim naporom. Smederevo nastavlja sa pritiskom i posle još jednog udarca iz ugla u 66. minutu nesmotreno je rukom u svom kaznenom prostoru odigrao half domaćih Đorđević, a siguran izvođač kaznenog udarca je bio Mirkov poslavši loptu snažno pod prečku.
Tek tada se bude domaći i preko rezerviste Krstića su u tri navrata opasno ugrozili gol Smedereva. U 69. i 73. minutu je šutirao snažno sa dvadesetak metara, ali se istakao vratar gostiju, kao i u 85. minutu kada je zaustavio udarac glavom istog igrača. Počasni pogodak je delo Tomovića u poslednjem minutu utakmice posle prodora i sjajnog ubacivanja lopte od strane, danas veoma agilnog Miloša Krstića.

SINĐELIĆ - SMEDEREVO 1:3 (0:0)

STADION: FK Sinđelić. GLEDALACA: 500. GL.SUDIJA: Mijajlović Borko. POM.SUDIJE: Marjanović Aleksandar i Blagojević Ivan. STRELCI: Tomović 90.min (Sinđelić), Đorđević 51.min i Mirkov 54. i 66.min (k.u.) (Smederevo). ŽUTI KARTONI: Branković, Đurić i Sićović (Sinđelić), Mršulja i Rakić (Smederevo).
SINĐELIĆ: Vukašinović, Bumbar, Đorđević, Žang (Krstić), Branković, Vučićević (Veselinović), Đurić, Cakić, Sićović, Dragačević, Goranović (Tomović).
SMEDEREVO: Trifunović, Marković, Stojković (Matijević), Mirkov, Agon, Mršulja, Rnić, Stanimirović, Ilić (Jovković), Rakić, Bajić (Đorđević).