XS
SM
MD
LG

Slovenija u spektakularnom meču izborila finale EP

Foto: cev.eu

Odbojkaši Slovenije pobjedom nad selekcijom Poljske od 3:1 (25:23, 24:26, 25:22, 25:23) u prepunoj dvorani „Stožice“ u Ljubljani plasirali su se u finale Evropskog prvenstva.

Koliko je odbojka veličanstven sport i šta sve može ponuditi kada igraju najbolji, večeras smo imali priliku da vidimo u sjajnoj atmosferi dvorane „Stožice“. Nošeni domaćom publikom tim Alberta Đulijanija je ponovila uspjeh iz 2015. godine kada je takođe igrala u finalu šampionata Starog kontinenta. Poljaci su sjajno otvorili meč, imali su i pet poena prednosti, kasnije se to smanjilo na -2 i trajalo je do 22:20. Od tog trenutka Slovenija osvaja pet poena, dopušta protivniku jedan i osvaja prvi set. Drugi set je kao preslikan, sa obrnutim ulogama. Ovdje su Slovenci vodili i stigli su do set lopte, tada je trojni blok Poljske spasio taj tim, a zatim su osvojili još dva poena i na semaforu je pisalo 1:1. U trećem setu slabo je šta išlo Poljake, puno grešaka, zaustavljen Leon i taj dio igre priprada domaćinu sa 25:22. Kakav je bio četvrti set najbolje govori to da nijedna ekipa nije imala više od dva poena prednosti. Slovenija je vodila 4:3, a sledeći put su do prednosti došli kod rezultata 23:22. Uspjeli su osvojiti još dva poena i veliko slavlje je moglo početi.

Najefikasniji na meču bio je Leon sa 22 poena, Kubiak je imao 14, a kod pobjednika Urnaut 18, Cebulj 15, Štern 14, Kozamernik 10 poena. Drugo polufinale od 21 sat igraju Francuska i Srbija sutra u Parizu, gdje će se igrati i završna dva meča šampionata.