XS
SM
MD
LG

Radnik iz Bijeljine bolji od Čukaričkog u prijateljskom meču

Radnik iz Bijeljine bolji od Čukaričkog u prijateljskom meču--

Reprezentativnu pauzu učesnici ovogodišnjih kvalifikacija za Ligu Evrope, Čukarički i Radnik iz Bijeljine, iskoristili su za prijateljsko odmeravanje snaga. Na stadionu na Banovom brdu slavio je gost iz Republike Srpske, golom Bradonjića u 22. minutu – 0:1. Posle duže vremena za Brđane su zaigrali oporavljeni Puškarić i Šarić, šansu je dobilo još nekoliko rezervista, ali i omladinci, Radojičić, Drezgić i Ignjatović.

Čukarički je imao inicijativu, loptu u nogama, ali ne i konkretne šanse na startu meča. Polupriliku pre vođstva gostiju imao je Kajević, ali je glavom šutirao preko gola Radnika. Gosti iz Bijeljine su poveli posle prve šanse na meču, Belić je krenuo na ubačenu loptu Bijeljinaca, kratko je odbio loptu, ona je pogodila Bradonjića i odsela je u njegovoj mreži – 0:1. Čini se da je sudija pogrešio ovom prilikom, s obzirom da nije svirao prekršaj na golmanu Brđana.

Bijeljinci su odlično odgovorili na visok presing domaćina, sevnula je kontra gostiju iz Republike Srpske, Bradonjić je lepo uposlio Posinovića, ali je njegov udarac odbranio Belić. Nedugo potom Kajević je majstorski „spojio sa golom“ Endijaea, ali je lopta za malo pobegla Senegalcu. Najbolju priliku u prvom poluvremenu Čukarički je imao preko Mićina, koji je iskoristio grešku rivala, svojim dugim korakom brzo je stigao i do ivice peterca Radnika, odakle je šutirao, Bilobrk je odbranio. Bolja opcija za igrača pozajmljenog iz Udinezea bila je da pokuša asistencijom ka tada već usamljenom Endijaeu.

Izvršio je trener Đorđević u poluvremenu tri izmene, u igru je uveo Minka, Šarića i Cvetkovića. Ipak, prve dve šanse u nastavku imali su gosti. Najpre u 52. minutu, posle prelepe akcije Plavšić je sa 18 metara šutirao za malo pored gola Belića. Četiri minuta kasnije pokušao je i Vasić, sa nešto više od 20 metara, tukao je visoko preko gola Čukaričkog. Nedugo potom sa 18 metara je udarac oprobao i Mićin, golman Radnika Bilobrk bio je oprezan.

Odlična akcija Brđana u 62. minutu nije krunisana izjednačenjem. Rođendanac Luković je prebacio čitavu odbranu Radnika, Mink je izbegao ofsajd zamku, a potom je šutirao iskosa sa desne strane, ali je Hodžić odlično intervenisao. Mogao je Gogić u 88. Minutu da reši pitanje pobednika, ali je njegov udarac odbranio mladi Kožul. Bilo je to poslednje uzbuđenje na meču.

Čukarički – Radnik (Bijeljina) 0:1 (0:1)

Strelac: 0:1 – Bradonjić u 22. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 50. Sudija: Marko Ivković. Žuti kartoni: Simonović, Popara (Radnik).

ČUKARIČKI: Belić (od 65. Kožul), Veličković, Šošević, Puškarić (od 57. Drezgić), Radojičić (od 70. Ignjatović), Luković, Aleksić, V. Lukić (od 46. Cvetković), Kajević (od 46. Mink), Endijae (od 46. Šarić), Mićin.

RADNIK: Bilobrk, Vasić, Simonović, Šubert, Radović, Plavšić, Makić, Peco, Hasanović, Bradonjić, Posinović. Igrali su još: Hodžić, Bečelić, Despotović, Merajić, Popara, Gogić, Vasić, Delić, Sušić, Zukić.