XS
SM
MD
LG

Leotaru pet medalja u Skoplju

Plivači Leotara

U organizaciji plivačkog kluba „ Skopje “ u Skoplju se 16.11. – 17.11.2019. godine, održavalo takmičenje pod nazivom " Skopje Open ".

Na takmičenju je učestvovalo ukupno 52 klubova iz Slovenije, Bugarske, Makedonije, Albanije, Češke, Italije, Kosova,  Bosne i Hercegovine, Srbije i Republike Srpske sa ukupno 586 takmičara, od čega je 344 u muškoj i 242 u ženskoj konkurenciji.

Plivački vaterpolo klub „ Leotar “ na ovom takmičenju predstavljalo je 16 plivača : Miloš Ćeranić, Veljko Jovanović,  Vuk Varaga, Sergej Jokanović, Branko Čolić, Ognjen Vujović, Vladimir Grgurević, Marko Grgurević, Dimitrije Rajković, Sara Ratković, Ana Stanković, Kristina Turnić, Lara Pujić, Helena Jovanović, Tatjana Pelkić i Helena Ivelja.

Takmičenje se održavalo na taj način što su se u prijepodnevnim časovima plivači kvalifikovali za finalne trke koje su se plivale u poslijepodnevnim časovima.

Plivači Leotara ostvarili su zapažene rezultate osvojivši pet medalja i to jednu zlatnu, dvije  srebrne i  dvije  bronzane.

Zlatnu medalju osvojila je Ana Stanković u disciplini 200 metara slobodno.

Srebrne medalje osvojili su: Miloš Ćeranić u disciplini 50 metara delfin i Lara Pujić u disciplini 200 metara prsno.

Bronzane medalje osvojile su: Lara Pujić u disciplini 200 metara delfin i Sara Ratković u disciplini 100 metara mješovito.

Plivači Leotara