XS
SM
MD
LG

Mi smo bili dirigenti

Dejan Rađenović, trener OFK Bačke - foto: lična arhiva

Više  dileme nema, OFK Bačka je hit jeseni u Prvoj ligi Srbije. Najnoviji trijumf protiv Sinđelića na Dušanovcu je potvrda iznete konstatacije. Dva kola do završetka duge i naporne jesenje polusezone, sa dodatkom od osam kola, izgleda da su najviše prijali Bačkopalančanima. Treća  pozicija (34 boda), daje im realne šanse da razmišljaju o povratku u društvo najboljih, gde im je po kvalitetu mesto. Lakše nego što su očekivali, domogli su se bodova protiv ’’orlova’’i ostavili domaćina u brigama.

- Mi smo bili dirigenti i kontrolisali smo utakmicu tokom svih 90 mnuta. Postigli smo dva gola, a prema prikazanoj igri, pobeda je mogla biti ubedljivija – naglašava trener tima sa Dunava Dejan Rađenović. – Na vreme smo pronašli, veli,  adekvatan odgovor na nihov model igre,  nismo im dozvolili da ugroze naš gol. Isključivo nas je zanimao rezultat i tome smo sve podredili.

Pre prvog gola gosti su imali dve prilike preko Žakule i Ilića, da bi Stefanovića matirao raspoloženi Ratković. Kod drugog gola uloge su se promenile, Ratković je, posle greške Dragačevića, uposlio Ilića kome nije bilo teško da loptu pošalje pored nemoćnog golmana domaćina.  Duga i naporna sezona je uzela danak u osipanju igračkog kadra, tako da je poznati stručnjak  u rotaciji imao tek 13-14 igrača.

Vidi se da između trenera i igrača teče fini fluid, dobro se razumeju i svi dogovori se sprovode u delo. - Momcima kapa dole za prikazano požrtvovanje, izdržljivost i pokazan karakter. Teško je iz utakmice u utakmicu ’’juriti’’ pobede, igrati na visokom nivou i ponavljati tako dobre rezultate. Sve što radimo na treninzima nisu prazne priče. To je dug i složen proces. Momci su mu u potpunosti posvećeni i istrajni da dođu do uspeha – objašnjava ’’krivac’’ za preporod Bačkopalanačkog fudbala Dejan Rađenović.