XS
SM
MD
LG

Razišli se trener Saša Štrbac i Zemun

U petak su se neočekivano razišli zemunski prvoligaš i trener Saša Štrbac. Iznenađenje je utoliko veće ako se zna da  je ekipa iz Gornje varoši beležila sjajne rezultat u proteklih sedam kola koliko je Štrbac sedeo na klupi. Uspon forme iskazan kroz seriju dobrih rezultata omogućili su dojučerašnjem super ligašu da ispliva iz opasne zone i uhvati bodovni priključak sa ekipama iz sredine tabele.

- Ovo što sam je uradio, 90 posto trenera u Srbiji ne bi - tvrdi Štrbac. - Dogovor je bio da se igračima i meni isplate prenadležnosti koje nam po slovu ugovora pripadaju. Obećao sam igračima da ukoliko se to ne desi da ću istog momenta podneti ostavku. Ne volim da lažem, poštujem igrače i ako oni ispune ono što se dogovorimo, red je da i ja tako postupim. Za  mene je reč svetinja, takav sam bio kao igrač, takav sam kao trener – bio je jasan dojučerašnji strateg  zemunskog prvoligaša.

Treba podsetiti da je Zemun pre dolaska Štrbca bio u delikatnoj situaciji, na 15. poziciji, sa skromnom bodovnom zalihom. Rođeni Zemunac se latio nezahvalnog posla i nošen neverovatnim entuziazmom i  energijom, preporodio tim, vratio im poljuljno sampouzdanje i pokrenuo ga iz svojevrsne letargije. Nanizali su sreriju dobrih rezultata i šanse za opstanak učinili realnim, čak šta više, sa mogućnošću da napadnu poziciju koja vodi u plej of.