XS
SM
MD
LG

Opšta tuča u Gračanici

Gračanica - Izviđač

Revanš susret četvrtfinala Kupa između Gračanice i Izviđača obilježila masovna tuča

Rukometaši Izviđača plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine i to nakon što su zadržali prednost 29:21 iz prvog susreta protiv Gračanice.Gračanica je slavila u revanšu rezultatom 22:15, ali se nisu uspjeli plasirati dalje u utakmici koju je obilježila brutalna tučnjava rukometaša oba tima na parketu dvorane Luke.

 

U 58. minuti susreta, domaći su imali 20:14 i sedmerac, a Izviđač je imao samo dva igrača na parketu. Ipak, Matej Mandić je fantastičnom reakcijom odbranio sedmerac i zadržao

Skaute u životu da bi onda Milan Vukšić pogodio u trenutku kada su gosti imali svega dva igrača na parketu i tu je priči bio kraj.

 

 

Prije toga, Izviđal je ostao i bez Stjepana Jozinovića, koji je, kako navode na zvaničnoj stranici Izviđača, direktom u glavu nokautirao iskusni Adnan Tufekčić.

Sudije su donijele solomonsko rješenje, crveni i plavi karton za Tufekčića, ali i za Miloša Kosa, koji je samo odgurnuo Vladimira Tomića, kada je pokušao zaštiti svog saigrača.

- I pored svega toga smo izdržali i da još bude problematičnije nagrađeni smo skandiranjem „cigani“, „cigani“. Ali, eto i to je sastavni dio sporta u našoj državi. Vjerujem, kad se smire strasti, neko će se sramiti zbog ovog svega. U zadnje vrijeme orkestrirano smo meta napada u Gračanici. Prošli put smo dočekani s nekorektnim transparentima, ostali smo hladni, a i na večerašnje uvrede, koje nismo ničim zaslužili. Stalno se u nama traži problem, umjesto da se malo pogleda na svoje greške i propuste, dodaje se na zvaničnoj stranici Izviđača.

Pogledajte šta se dešavalo u Gračanici.