XS
SM
MD
LG

Ruši prepreke i broji priznanja

Mladen Krekić i Jovan Mišić

MODRIČA – Predsednik Odbojkaškog kluba Modriča Jovan Mišić izabran je za sportskog radnika Modriče za proteklu godinu. Zaista, u ovom gradu je tokom 2019.godine bilo mnogo događaja koji su doprineli dodatnoj afirmaciji modričkog odbojkaškog sporta.

Ako su nagrade plodovi rada, onda je priznanje najuspešniji sportski radnik Modriče za 2019.godinu otišlo u prave ruke. Laureat je Jovan Mišić, predsednik Odbojkaškog kluba Modriča koji kaže da mu to priznanje mnogo znači, ali da ga deli sa svima u ovom gradu.

„Nije to samo moja zasluga. To su zaslužili svi koji učestvuju u radu i organizovanju kluba. Odbojkašice i odbojkaši, pa saradnici, pa rukovodstvo Modriče, pa načelnik grada Mladen Krekić, privrednici koji pomažu klub, pa publika, treneri i novinari. Svi su zajedno zaslužni da OK Modriča petu godinu zaredom bude najuspešniji sportski kolektiv, a ja sportski radnik grada za minulu godinu“, kaže Jovan Mišić.

Precizno govori u kom pravcu se danas kreće „igra na mreži“, a za mnoge je Modriča kolevka bh.odbojke?!

„U prošloj godini povukli smo par poteza u cilju promocije odbojke. Osnovali smo svoju Akademiju odbojke koja danas broji 120 dečaka i devojčica školskog uzrasta. Imali smo i festival odbojke krajem godine, pa su došli sportisti iz Doboja, Brčkog, Gradačca. Imamo i Međunarodni turnir odbojke na pesku. Imali smo u prošloj godini lepu manifestaciju obeležavanja 40 godina od titula šampiona Jugoslavije. Imali smo i prijem Aleksandra Okolića, našeg zemljaka, kod načelnika Modriče, a on je član šampiona Evrope, reprezentacije Srbije. Masovnost i okupljanje omladine je sada ispred jurišanja na naslov prvaka BiH i tome slično“, nastavlja Mišić.

Na tragu je svih informacija i dešavanja u svom gradu i izuzetno dobro zna u kakvom je stanju modrički sport.

„Nije u zavidnom stanju. Privrednici pomažu koliko mogu. Pre nekih pet godina Rafinerija ulja je izgubljena. Ulagali su ogromna sredstva u modrički sport, ali su jednostrano prekinuli ta izdvajanja. Tada je sport Modriče doživeo tešku sudbinu, a pre jednu deceniju ili nešto više dominirali smo u fudbalu, u odbojci i u svim drugim sportovima. Danas smo daleko od toga, ali moramo biti zadovoljni sa onim što imamo“, pojašnjava Mišić.

On je na čelu opštinskog Odeljenja za prostorno uređenje, stambeno – komunalne poslove i ekologiju, a taj resor usko je vezan za obnovu sportske infrastrukture, poligona po mesnim zajednicama. Situacija je danas , kaže, daleko bolja nego pre nekog vremena.

„Kako da nije bolje stanje. U poslednjih nekoliko godina izgradili smo pet ili šest sportskih terena u ruralnim područjima za mali fudbal ili košarku. Sada u Modriči oživljavamo neke vremešne sportske terene. U ovoj godini kapitalna investicija biće izgradnja zatvorenog bazena. Planirano je da to zaživi do kraja godine. Biće tu i Škola plivanja i sve drugo što ide uz to“, najavljuje Jovan Mišić.

Relativno je mlad čovek. Modriči i njenom sportu može da pruži još mnogo.

„Nadam se da mogu ostvariti dobre rezultate. Ušao sam u sport slučajno, kao prelazno rešenje. Ipak, vremenom se to zavoli, uđe u krv. Nadam se da će za modrički sport, posebno za odbojku, doći lepši i zlatniji dani. Imamo sjajnu generaciju odbojkaša i odbojkašica, pa je verovati u još bolje rezultate“, zaključio je.

Jovan Mišić mnogo se daje sportu Modriče. Neki to vide, pa mu zahvaljuju.

Vrednim priznanjima...

 


2 .kolo Mini liga 6-10
Maglić 2 : 3 Radnik
Modriča 3 : 0 Borac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Radnik (3) 2 2 0 7
2 Borac (10) 2 1 1 13
3 Modriča (6) 1 1 0 9
4 Maglić (10) 2 0 2 11
5 Tempo 1 0 1 1