XS
SM
MD
LG

Petar i Dario predvode Modriču

Petar Jelić

 

MODRIČA – Nekadašnji šampion i osvajač Kupa Srpske i BiH započeo je pripreme za novu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske. Svesni su da je potrebno raditi, trenirati, igrati i pobeđivati kako bi se želelo više i bolje.

Momko Kojić je predvodnik ovog talasa fudbalera Modriče.

„Nakon višemesečne pauze neophodno je vredno raditi kako bi bili što spremniji. I da odigramo što više kontrolnih utakmica. Moramo znati da je Prva liga RS proširena, biće jača konkurencija, pa trebamo biti oprezni. Što se tiče mene, sada sam u Modriči. Ima poziva, nisam još odlučio da li ću ostati ili otići“, rekao je Momko Kojić.

Dario Purić bio je blistav kao fudbaler. Kao trener želi nove uspehe.

„Počeli smo nešto ranije sa pripremama. Napustilo nas je šest ili sedam igrača. Liga je sa 16 klubova, ko zna koliko je ko individualno radio u vreme pandemije. Kada angažujemo pojačanja, tada ćemo znati kakve ciljeve možemo imati. Imaćemo nekoliko kontrolnih utakmica, prva je 4.jula protiv dobojske Sloge. Trebamo angažovati bekove, štopere. Treba nam pet pojačanja, pa da budemo konkurentni za prvoligaška iskušenja“, rekao je Purić.

Dario Purić

Predsednik kluba Petar Jelić fudbal je igrao bogovski, očekuje se da kolektiv vodi domaćinski. Obaveza je na sve strane.

„Biće posla na pretek. Život se polako vraća u normalu. I stadion oživljava, malo je sve prepušteno samo sebi, sada to treba dovesti u željeno stanje. Zatežemo sve pod konac u organizacionom smislu, a onda se usmeravamo i na takmičarski deo. Trebalo bi ispratiti zahteve struke, hvala im na razumevanju za sve. Stvorićemo uslove i što bolju ekipu za željene rezultate“, rekao je Jelić.

Fudbalska Modriča u prošlosti je imala prijatelje, iskrene i lažne.

„Najvećim delom podržava nas opština Modriča, aktuelni generalni sponzor, te sportski direktor Dragan Stević. Zahvalnost za svu podršku dugujem kabinetu predsednika Republike Srpske Željke Cvijanović, te Miloradu Dodiku, srpskom članu Predsedništva BiH. Nadam se da će biti uz nas i u narednom periodu, a mi ćemo im sve to vratiti pobedama“, poželeo je Petar Jelić.

Da se ponovo dobar fudbal igra...

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8