XS
SM
MD
LG

Borac hoće titulu

ŽRK Borac, Banja Luka

BANjALUKA - Sa kapitalnim pojačanjem Darjanom Vukliš, koja je godinama čuvala gol dugogodišnjeg šampiona BiH ekipe Gruda, rukometašice Borca počele su pripreme za novu sezonu u kojoj će imati šampionske ambicije.

“Osice” su povratničku sezonu u eliti završile na petom mjestu, a sudeći po dešavanjima u prelaznom roku i najavama čelnika kluba, već u drugoj žele mnogo više, nastoje da se vrate tamo gdje su bile osam, devet godina - na vrhu. Tome u prilog ide i podugačak spisak kvalitetnih pojačanja jer je osim najboljeg golmana u ligi stigao i najbolji strijelac prvenstva Anđela Stojanović koja je nastupala za “Miru”. Tu je i doskorašnje desno krilo Krivaje Ivana Sikimić, te dvojac iz Dubice Isidora Kršić - Sara Majkić, dok je iz Gornjeg Vakuf stigla pivot Ismihana Đelihodžić. Bez obzira što je ekipu u međuvremenu napustilo šest djevojaka koje su uglavnom odlučile da se više ne bave rukometom, optimista je trener Rade Unčanin.

- U ovoj sezoni imamo daleko veće ambicije. Vidjeli smo neke stvari koje su nam nedostajale i klub je uložio dosta napora da u naše redove dovedemo kvalitetne igračice. Ono što možemo da obećamo je da nikom neće biti lako protiv nas. Ako nas neko pobijedi čestitaćemo, ali moraće mnogo da se namuči da dođe do trijumfa - rekao je Unčanin.

Djevojke su ove sedmice počele sa radom, a iskusni stručnjak prezadovoljan je kako se stvari odvijaju za sada. Pet mjeseci bez terena i lopte učinile su želju za rukometom još veću nego što je inače.

Iako nije željela da govori o bivšem klubu koji će “osicama” biti  najveći konkurent u borbi za najviši plasman, Vukliševa je oduševljena prijemom u Banjaluci.

- Zadovoljna sam, saigračice su odlične, većinu poznajem od ranije jer smo često igrale jedne protiv drugih. Naš cilj je sami vrh tabele, moramo da treniramo naporno kako bismo se što bolje pripremile i da pokažemo na terenu koliko možemo - rekla je Vukliševa.

Sa njom su se složile i druge dvije rukometašice od kojih se mnogo očekuje, Anđela Stojanović i Ivana Sikimić. Iako su mlade obje već imaju dosta iskustva što će takođe mnogo značiti Banjalučankama.

- Dosta spremne smo došle na početak priprema. Cilj je naravno titula, zato smo ovdje. Svjesne smo da posjedujemo kvalitet, a isto tako da neće biti lako doći do cilja - rekla je Stojanovićeva.

Direktor Borca Darko Savić naglasio je da je prelazni rok još u toku i time jasno stavio do znanja rivalima da će biti još pojačanja. Dodao je da klub ima stabilne finansije i da je u prethodnom periodu posloženo mnogo stvari kako treba počevši od omladinske škole, preko ugovora o saradnji sa Fakultetom za fizičko vaspitanje i sport, do jačanja sponzorskog pula.

Dugoročni plan

Prije samo dvije godine ŽRK Borac bio je na izdisaju i na korak od gašenja. Aktuelna uprava uspjela je da to spriječi i počne da stvara klub nalik onom koji je godinama vladao domaćim parketima i igrao Evropu.

- Cilj nam je da se uključimo u Regionalnu ligu i evropska takmičenja. To bi uz postojeće sponzore pomoglo da dođemo do kompanija koje funkcionišu na regionalnom nivou i koji će imati sluha za nas - rekao je direktor Borca Darko Savić.

 


Katarina 25 : 42 Krivaja
Hadžići 34 : 25 Dubica
Goražde 20 : 37 Grude
Zrinjski 25 : 34 Mira
Jedinstvo (T) 30 : 39 Jedinstvo (B)
Borac 25 : 31 Izviđač
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Grude 13 12 0 1 36
2 Izviđač 13 11 0 2 33
3 Krivaja 13 10 0 3 30
4 Hadžići 13 10 0 3 30
5 Mira 13 8 0 5 24
6 Borac 13 7 0 6 21
7 Jedinstvo (B) 13 7 0 6 21
8 Goražde 13 6 0 7 18
9 Katarina (-1) 13 3 0 10 8
10 Dubica (-1) 13 2 1 10 6
11 Zrinjski 13 1 1 11 4
12 Jedinstvo (T) 13 0 0 13 0