XS
SM
MD
LG

Sudija Olimpiku skrojio poraz (video)

FK Olimpik

Fudbaleri Tuzla Sitija danas su na svom terenu ugostili ekipu Olimpika u susretu 5. kola Premijer lige BiH, a meč je okončan pobjedom domaćina rezultatom 3:2.

Dva tima ušla su u različitom raspoloženju u meč, ali su i jedni i drugi itekako imali motiva da pokažu da zaslužuju puni plijen u ovom susretu. Nakon početnog ispitivanja snaga, prvu priliku je imao domaći tim. Ramić nakon ubačaja iz kornera šutira glavom, ali odbrana Olimpika je na visini zadatka i spašava svoj gol. 

Brzo se i Olimpik revanširao Tuzla Sitiju, te Lekanić lijepo šutira u 12. minuti sa dvadesetak metara, ali njegov pokušaj odlazi malo pored gola Azira Muminovića.

Sudija Frano Jelić u 17. minuti svira kazneni udarac za domaći tim koji je prema mišljenju većine prestrogo dosuđen. Tom prilikom je zbog protesta isključen trener gostiju Darko Vojvodić, a siguran realizator sa bijele tačke bio je Vojo Ubiparip.

Tuzlaci osokoljeni pogotkom brzo dolaze do novog. U 26. minuti je Nukić povećao prednost svog tima. Kapiten domaćih je iskoristio grešku odbrane Olimpika kojoj je pobjegao i pogodio je za sigurnih 2:0.

Ipak, gosti se nisu predavali i već u 28. minuti stižu do pogotka. Osmanović se izborio za loptu na sredini terena i dodao je do Zebe, koji asistira za Milanovića, a ovaj na drugoj strani rutinski pogađa mrežu domaćina.

Olimpik se razigrao nakon ove šanse i desetak minuta do kraja prvog dijela je mogao i do poravnanja. Osmanović je pronašao Milanovića, a njegov udarac otišao je malo pored gola domaćeg tima.

Promjena u prvom dijelu nije bilo, a domaći drugi dio otvaraju šansom preko Ubiparipa, čiji udarac je neprecizan. Na drugoj strani poslije lijepe akcije Milanović je uposlio Zebu, ali njegov udarac sa nekih 12 metara odbrana domaćih izbacuje u polje.

Nekoliko minuta kasnije, Olimpik je imao još jednu dobru šansu nakon kombinacije Lekanića i Osmanovića, ali udarac kapitena Olimpika golman domaćeg tima je uspio ukrotiti.

Tuzla Siti e nakon ove šanse preuzeo inicijativu, te je prvo nakon jednog kornera domaći tim mogao zaprijetiti, ali je Sušac bio oprezan. Ipak, u 61. minuti Džafić ubacuje iz kornera, a udarac Barišića glavom završava iza leđa Sušca, te je Olimpik bio u nezavidnoj poziciji.

Gosti su krenuli intenzivno ka golu Tuzla Sitija koji se uglavnom opredijelio za čuvanje rezultata, ali nisu uspjeli da realizuju svoje šanse sve do sudijske nadoknade. U 92. minuti, Adnan Osmanović odlično koristi jednu dubinsku loptu i savladala golmana Azira Muminovića za konačnih 3:2.


Željezničar 0 : 1 Mladost
Zrinjski 1 : 0 Sloboda
Široki Brijeg 3 : 0 Borac
Krupa 1 : 1 Radnik
Sarajevo 1 : 1 Velež
Tuzla City 3 : 2 Olimpik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Željezničar 5 4 0 1 12
2 Široki Brijeg 5 3 2 0 11
3 Sarajevo 5 3 2 0 11
4 Borac 5 3 0 2 9
5 Tuzla City 5 3 0 2 9
6 Velež 5 2 2 1 8
7 Zrinjski 5 2 1 2 7
8 Sloboda 5 1 1 3 4
9 Radnik 5 0 4 1 4
10 Krupa 5 1 1 3 4
11 Mladost 5 1 1 3 4
12 Olimpik 5 0 0 5 0