XS
SM
MD
LG

Ogorčenje u Magliću

Odbojkaši Maglića nisu se juče pojavili na utakmici 5. Kola šampionata Bosne i Hercegovine u Sarajevu, protiv Bosne. Razlog je bolwest petorice igrača. Maglić je tražio odgodu susreta i nije je dobio. Objavljujemo oglašavanje Aleksandra Matovića kapitena Maglića, Na Sejsbuku, o tome:

 IMA LI KRAJA BEZOBRAZLUKU???

U svoje lično ime, kao kapiten muške odbojkaške ekipe OK Maglić Foča pitam zbog čega nam nije dozvoljeno pomjeranje termina predviđenog za odigravanje prvenstvene odbojkaške utakmice između OK Bosna Sarajevo i naše ekipe koje je trebala biti odigrana danas. Iako smo uredno poslali dopis onima koji bi trebali da vode računa o prevashodno našem zdravlju, dobili smo negativan odgovor na isti.

Poštujući mjere koje propisuju republički i opštinski štabovi a koji se tiču pandemije KOVID 19, pet naših prvotimaca koji su imali simptome navedenog virusa se nalaze u kućnoj izolaciji. Kao pravi sportisti isti nisu željeli da svojim prisustvom na javnim mjestima ugroze zdravlje bilo koga, naročito eventualno kolege sa druge strane mreže. J

avno pitam, šta bi se desilo da smo se pojavili na utakmici i doveli u opasnost drugu ekipu, stručne štabove, stručna lica i slično. Da li bi po svim Zakonskim propisima odgovarali za eventualne posledice? Na koji način bi došli do mjesta odigravanja utakmice kada svi zajedno putujemo? Šta bi se desilo da nam je na ulazu u dvoranu izmjerena temperatura veća od 37 stepeni? Da li je moguće da se i bolest mora najaviti 30 sati ranije, na šta ovo liči?

Bezbroj pitanja bez konkretnih odgovara od onih koji sistemski uništavaju i ovo malo što je ostalo od odbojke. Sportski pozdrav


Ljubinje 3 : 0 Maglić
Bosna (Ka) 0 : 3 Domaljevac
Kakanj 78 2 : 3 Bosna (Sa)
Modriča 2 : 3 Mladost
Borac m:tel 2 : 3 Jedinstvo
Tabela
Poz Tim UT PB PR BOD
1 Mladost 9 9 0 26
2 Jedinstvo 8 6 2 16
3 Domaljevac 6 5 1 15
4 Bosna (Ka) 9 5 4 15
5 Bosna (Sa) 8 5 3 14
6 Kakanj 78 9 3 6 10
7 Ljubinje 9 3 6 10
8 Borac m:tel 7 2 5 7
9 Modriča 7 1 6 4
10 Maglić 6 0 6 0