XS
SM
MD
LG

Konačno kreće rukometno prvenstvo Izraela: Marko Pandžić na startu protiv svog bivšeg kluba

Poslije višemjesečnog odlaganja početka lige zbog koronavirusa, prvenstvo Izraela u rukometu konačno će sutra startovati utakmicama prvog kola.

Rukometaš iz Istočnog Sarajeva, Marko Pandžić, proljetos je promijenio klub, te se iz Slavije ponovo vratio u Izrael i obukao dres Makabi Dimone. Žrijeb je htio da se na startu sezone sastane sa svojim prvim izraelskim klubom Hapoelom Kirijat.

- Tri mjeseca su nam trajale pripreme, dva puta je start prvenstva odlagan zbog koronavirusa. Liga konačno kreće sutra i eto odmah na startu se vraćam na parket kluba gdje sam igrao dvije godine i stekao neko ime u izraelskom rukometu. Oni jesu blagi favoriti, ali mi idemo po bodove, rekao nam je Marko Pandžić, koji ističe da je cilj njegovog sadašnjeg kluba ostanak.

- Naš primarni cilj je opstanak. Klub je prošle sezone opstao u ligi samo zahvaljujući koronavirusu, a sada želimo to ostvariti i na parketu. Raspored nam ne ide nimalo na ruku, čeka nas paklen ritam i utakmice praktično na svaka tri dana, te ćemo do druge polovine decembra odigrati 10 utakmica. Ali, daćemo sve od sebe. Igrali smo dvije utakmice u Kupu, ostvarili smo polovičan učinak, savladali smo Nes Tzionu, što je ujedno i prva pobjeda Dimone od kako je u prvoj ligi, a izgubili smo od Ashdoda.

Utakmica Hapoel Kirijat - Makabi Dimona igra se sutra od 14.00.