XS
SM
MD
LG

Goran Stevanović kandidat za selektora reprezentacije BiH

Goran Stevanović - Saša Mićović (foto: lična arhiva)

Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine trebao bi biti izabran najkasnije do kraja godine, jedan je od zaključaka sednice Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH). U narednim danima biće sačinjena uža lista kandidata sa kojima će potom biti obavljeni potencijalni razgovori, kako bi na kraju ”fudbalska vlada” do 31. decembra i imenovala selektora državnog tima BiH.

Nastup fudbalske reprezentacije BiH u UEFA Ligi nacija ”A”, u kojoj su popularni ”Zmajevi” u grupi ”1” bili poslednji i ispali u niži ”B” rang ovog takmičenja, Izvršni odbor N/FS BiH je ocenio neuspehom. Neuspehom je ocenjeno i ispadanje iz baraža za EURO, te shodno tome i mandat doskorašnjeg selektora Dušana Bajevića koji je predvodio BiH u spomenutim utakmicama.

”N/FS BiH se zahvaljuje dosadašnjem selektoru i njegovom stručnom štabu na radu u prethodnom periodu, a izbor novog selektora će biti obavljen u skladu sa propisanim procedurama u okviru N/FS BiH. Izvršni odbor će preduzeti sve neophodne aktivnosti kako bi se izbor i imenovanje novog selektora obavilo u optimalnom vremenskom okviru” -  saopštili su šturo i diplomatski iz N/FS BiH. Iako se raspravljalo o njegovom radu, Bajević nije prisustvovao sednici IO N/FS BiH, što je kod ranijih selektora bilo uobičajeno.

Među nekoliko kandidata za mesto selektora se izdvaja Goran Beli Stevanović, doskorašnji trener superligaša Napretka iz Kruševca. Inače, Beli Stevanović je svoju samostalnu uspešnu trenersku karijeru započeo 2009. godine kao šef stručnog štaba Partizana, a u daljoj karijeri je između ostalih bio selektor reprezentacije Gane, potom je radio u grčkim klubovima Veriji i  Agrotikos Asterasu, kao i u kineskom Ćingdau, a pre Napretka je bio i selektor reprezentacije Omana.