XS
SM
MD
LG

Pregled 20. kola PLS: Sloga i Zemun odoleli lideru iz Kragujevca, odnosno GFK Jagodini

Ako smo u najavi 20. kola prvenstva Prve lige Srbije naveli da u rasporedu ne vidimo derbi, odnosno okršaj ekipa iz vrha, ali smo naveli da nekoliko utakmica nosi neizvesnost. U predviđanjima nismo se prevarili i nekoliko rezultata okončani su neočekivanim rezultatom. 

Pretposlednji mladi sastav Zemun je odoleo u Jagodini favorizovanom domaćinu, baš kao fenjeraš Sloga u Kraljevu lideru iz Kragujevca, i ta dva rezultata predstavljaju veliko iznenađenje. Po rečima novog trenera "zeleno-plavih", Željka Kalajdžića, domaćin je kontrolisao igru, ali su im uspešno odolevali. U prvom delu su stvorili 2-3 situacije iz naših grešaka, ali smo poveli preko Paunovića iz prekida. Jak tempo ostavio je traga i potrošio momke, našom greskom i zbog nedostatka iskustva bili smo kažnjeni  golom -  kaže u osvrtu Kalajdžić. Duel dve uspešne ekipe, Budućnosti i Loznice, lakše od očekivanog pripao je domaćinu koji se izjednačio na tabeli i pretekao ih na tabeli. Budućnost dolazi u vođstvo sa "bele taćke" i nastavlja hrabro da igra, ne čuvajući rezultat i preko rezervista na isteku meča potvrdili su pobedu. 

Žarkovčani su se pokazali kao specijalisti za gostujuće terene, i neugodno su iznenadili probuđene Leskovčane. - Imali smo za protivnika tim koji je vodećem dvojicu otkinuo četiri boda, bez primljenog gola. Ispoštovali smo dogovorenu strategiju, bili bolji takmac i protivnik nam je dao prostora za još neki pogodak - reči su trenera Dejana Nikolića. 

Oslabljeni Trayal, bez šestorice bolesnih i povređenih prvotimaca, iznenadio je trećeplasiranu Kolubari i uknjižio značajne bodove u borbi za oostanak. Srpljenjem, disciplinom i borbenošću su dočekali 86. minut, i pogodak prvog strelca lige Savića. Lazarevčani su u nastavku imali inicijativu ali bez učinka. "Gumari" definitivno bolje igraju protiv favorita, da li je to stvar motivacije ili nešto drugo. 

Železničar se posle nesrećnog poraza na startu od lidera zabeležio dve pobede, i posebno im je drago što su nadigrali favorizovane Čačane, koji su u tri kola osvojili samo bod. Trener gostiju Tomas Vasov bio je samokritičan i naglasio da moraju imati više vere i sampouzdanja, i podjednako igrati kako kod kuće tako i na strani. Problem je, navodi, psihološke prirode i nalazi se u glavi.

Pored Budućnosti, najuspešniji tim u nastavku je IMT.. "Traktoristi" sa tri pobede (dve na strani), daleko su od opasne zone i znatno blži konkurentima za vrh tabele. Samo u prvom poluvremenu vladala je rezultatska neizvesnost u Vranju, dabi u nastavku  sa dva gola otklonoli sve dileme oko konačnog ishoda. Još tri stopostotne prilike imali su gosti za još ubedljiviju pobedu. Okršaj na Savi, u Sremskoj Mitrovici završio se bez pobednika. Poveli su gosti iz jedanaesterca kao plod dominacije da bi u nastavku domaćin znao da kazni grešku Kabelovaca. Od tog trenutka utakmica se odvijala pod tenzijom i bilo je prilika pred oba gola. 

RFK Grafičar ne liči na onaj tim iz prvog dela prvenstva i u tri kola nastavka osvojili su tek dva boda, bez postignutog gola. Na drugoj strani Piroćanci se "vade" iz opasne zone, i sa pet bodova iz tri susreta nalaze se na koti broj 13. Više od igre pored stadiona "Rajko Mitić " imao je domaćin, naročito u finišu ali se rezervista Vidić u nekoliko navrata propisno ispromasivao.