XS
SM
MD
LG

Radnički u rosteru ima tek 12-13 igrača

Trener Aleksandar Stanković; foto: FK Radnički

Četvrti trener u nizu na "vrućoj" klupi Radničkog iz Niša, postao je neočekivano Aleksandar Stanković, stručnjak za čije ime je vezane plasman Metalaca u elitu. Kako nam je rekao, i on se zatekao iznenađenim, pogotovu kad su ga kontaktirali čelnici Nišlija u Berlinu, gde se nalazio sa suprugom, koja radi kao lekar u glavnom gradu Nemačke.
 


- Poziv Radničkog prekinuo mi je odmor, jer sam planirao do leta da budem slobodan. U međuvremenu odbio sam pozive nekih klubova, ali me je privukla veličina i tradicija kluba, koji spada među četiri najbolja u zemlji. Nisam do sada vodio superligaša i preovladavao je sportski motiv - kaže mladi trener, koji je potpisao ugovor do kralja sezone i jos godinu dana. Podseća da je svojevremeno dve sezone nosio dres "Reala sa Nišave", i da dobro poznaje ovdašnji mentalitet i postojeće prilike. 

Svestan je da je u postojećoj situaciju preuzeo "vruć krompir", s obzirom na nezavidan plasman i slabe rezultate.

- U rosteru nemam više od 12- 13 igrača. Bez priprema, ima povređenih i rovitih prvotimaca, tako da smo prisiljeni da improvizujemo. Tako centralne bekove igraju veznjaci, nedostaje špic, jedna čudna situacija. Od 18 igrača, na klupi su sedela tri golmana. Nema druge nego da se borimo, moram pravilno dozirati opterećenje, i poštedeti ih velikih napora. U međuvremenu ostali smo bez Filipa Markovića, koji se teže povredio. Fizički ne mogu da iznesu, i to u velikoj meri utiče na stanje stvari. Pogledaću da među rezervama pronađem igrača kroji bi uneo živosti i eventualno odmenio nekog od umornih prvotimaca. Moramo se sabrati, i težiti da ih mimoiđu povrede, i u preostalih šest kola obezbediti opstanak -  navodi Stanković, i kako će u Nišu ostati i narednu sezonu, prvi zadatak na leto biće da se obavi kvalitetna selekcija i ekipi ubrizga sveža krv.