XS
SM
MD
LG

Hal osigurao ulazak u Čempionšip, poznata dva tima koja ispadaju

Foto: Efl.com

Danas je odigrano 44. kolo u Ligi 1 nakon kojeg je poznat jedan tim koji ide u Čempionšip te dva koja ispadaju.

Hal Siti osigurao je promociju u Čempionšip. ''Tigrovi'' su u gostima savladali Liknkoln u gostima sa 2-1 te su otišli na nedostižnu prednost za trećeplasirani Sanderlend. Magenis je doveo Hal u vodstvo da bi Motsma pogodio za 1-1. Golom iz penala, Vilks je donio pobjedu vrijednu promocije Halu.

Na korak od direktne promocije je i Piterboro kojem je potreban još bod. Ekipa Darena Fergusona savladala je Čarlton sa 1-0 u gostima a Klark-Heris postigao je jedini pogodak. Sanderlend je napravio korak nazad u borbi za direktnu promociju. Sanderlend je na svom terenu odigrao 3-3 sa Akringtonom. Golovima Vajka, poveli su sa 2-0. U nastavku, gosti golom Bišopa i autogolom O'najna dolaze do 2-2. Maks Pauver pogodio je za 3-2 ali je Mekonvajl pogodio za konačnih 3-3.

Vigan i Barton odigrali su 1-1. Gosti su poveli golom Pauvela da bi Kin pogodio za 1-1 i donio bitan bod domaćima u borbi za opstanak. MK Donsi deklasirali su Svindon sa 5-0 i poslali ih u Ligu 2. Junak meča bio je nekadašnji igrač Vigana, Vil Grig, koji je postigao četiri gola. Portsmut je savladao Bristol Roverse golom Kartisa te su ih poslali u Ligu 2.

Hal je prvi sa 86 bodova, Piterboro ima 82 a Sanderlend 73 boda. Na dnu su Nortempton sa 44 boda, Ročdejl sa 43 dok su Svindon sa 40 i Bristol Roversi sa 39 već ispali.