XS
SM
MD
LG

Vranjanci na putu opstanka: Dubočica - Dinamo 1:2

Detalj sa današnje utakmice u Leskovcu - foto: FK Dinamo

Fudbaleri FK Dinamo Vranje pobedili su u gostima leskovačku Dubočicu sa 1:2 (0:1), u utakmici 29. kola Prve lige Srbije u fudbalu. Prvo poluvreme igralo se egal sve do 39. minuta kada je Dejan Tumbas, u pravo vreme, pred kraj prvog dela igre, doveo Dinamo u vođstvo.

Leskovčani su u drugom delu igre pritiskali ne bi li došli do izjednačenja i to im je i pošlo za rukom u 68. minutu. Međutim, već u 75. kapiten Dinama Mlađan Stevanović, koji u poslednjim utakmicama igra u odličnoj formi, opet donosi vođstvo svom timu, ispostavilo se za konačnih 1:2.

Vranjanci su se ovom pobedom još više pomakli ka zoni u kojoj se nalaze ekipe koje obezbeđuju opstanak u ligi, a to su samo timovi plasirani do desetog mesta.

Dinamo je trenutno jedanaesti sa 35 bodova, koliko ima i desetoplasirani Radnički iz Sremske Mitrovice (u ovom kolu pobedili su Jagodinu u gostima sa 1:3). Iza je Dubočica sa 34, Trajal iz Kruševca ima 33 (i utakmicu manje, dočekuje sutra četvrtoplasiranog IMT-a), a Radnički Pirot 32 boda. Dinamo će u narednom kolu dočekati Borca iz Čačka, takođe jednog od konkurenata u borbi za opstanak.

Izvor: vranjenews.rs