XS
SM
MD
LG

OFK Bačka sa mladim snagama završava superligašu odiseju

Foto: facebook.com/fkbacka.bp

OFK Bačka  čvrsto drži začelje i odavno su se oprostili od Superlige, ali to ne umanjuje njihov motiv da se pokažu koliko zaista vrede. Nalaze se u negativnoj seriji od sedam poraza, ali podmlađen sastav u svakoj utakmici nalazi dovoljno motiva da se nadigrava i pruža što veći otpor favorizovanim rivalima. Uprkos porazima, malo ko se može pohvaliti da ih je nadigrao. Posebno će biti sutra motivisani jer u Bačku Palanku stiže stari-novi šampion Crvena zvezda, i šteta je što neće biti gledalaca na "Vavinim" tribinama. Razgovarali smo sa Lazarom Vješticom, predsednikom Radne grupe, koja vodi klub do sazivanja nove skupštine.

- Mi smo tu gde jesmo. Odigrali smo časno i pošteno i nismo učestvovali u zakulisnim radnjama. Ostaje žal što nismo bolje prošli, a zaslužili smo igrama, mada nam je sreća okrenula leđa, naročito jesenas. Pokušali smo šok terapijom sa novim igračima i trenerima, da li je to bilo ispravno pokazaće naknadne analize. Okrenuli smo se našim mladim igračima, i svaki je dobio priliku da se pokažu, kako bi u budućnosti moglo na njih ozbiljnije da računamo. Reč je o Nimculoviću, Mijailoviću, Prokoviću, Trivunoviću, Sindoviću i Pajkanoviću, rođenim između 2002/03/04. godine - kaže Lazar Vještica.

Infrastruktura na "Vavinom" stadionu postala je bogatija za moderan restoran, teretanu, dok se postojeći sadržaji neguju, redovno održavaju i u svakom pogledu služe za primer kako se domaćinski posluje. Kako nam je rekao sagovornik, očekuju već naredne nedelje da se sastane najviše telo kluba i izabere novo rukovodstvo. U toku se vode konsultacije oko potencijalnih kandidata, kao i sa budućim finansijerom.