XS
SM
MD
LG

Sloga ide dalje (FOTO)

Slavlje Sloge

DOBOJ – Rukometaši Sloge umalo da od gotovog naprave veresiju. Oni su odigrali fenomenalno prvo poluvrijeme i vodili protiv estonskog predstavnika Viljandija rezultatom 15:7, ali su totalno stali u drugom poluvremenu. Uspjeli su ipak sačuvati prednost i slaviti 25:23 za plasman u drugo kolo Evropskog kupa.

Sloga otvara utakmicu vođstvom 2:0. U 7.minutu gosti stižu do poravnanja na 2:2. Zatim tim Dejana Vasilića novom serijom ovog puta od 3:0 odlazi na 5:2. Gosti uzvraćaju istom mjerom i stižu do novog izjednačenja 5:5. Dobojlije tada dodaju gas i sa sedam uzastopnih golova odlaze na 12:5 u 22.minutu. Estoncima je trebalo devet minuta da postignu novi gol. U finišu prvog poluvremena sa nova tri uzastopna gola Sloga na odmor odlazi sa velikih osam golova razlike 15:7.

Ali kao što smo u već rekli drugi dio bio je potpuno druga priča. Viljandi je zaigrao mnogo bolje u odbrani, dok se razbranio golman Ots. U 40.minutu Estonci serijom 4:0 prepolovili su zaostatk (13:17). U 15 minuta drugog poluvremena Sloga je postigla samo tri gola. U 40.minutu sa tri uzastopna gola izabranici Marka Koksa utakmicu dovode u neizvjesnost prišavši na dva gola minusa 16:18. Njihov nalet prekinuo je svojim golom Miloš Trifunović. U toku je bio 53.minut rezultat na semaforu glasio je 21:18 u korist Sloge. Pet minuta prije kraja Viljandi dolazi na gol zaostatka 20:21. Ubrzo zatim Nikola Knežević i Radomir Stojanović ne dozvoljavaju preokret, Sloga ponovo ima plus tri 23:20. Ali gosti se ne predaju i uzvraćaju istom mjerom 23:22 (58.minut). U 59.minutu fenomenalni Milutin Bogdanović brani sedmerac, čime je pogurao svoj tim ka pobjedi. Sloga je tada imala dva gola prednosti 24:22. U tim trenucima prvo crveni karton, a zatim i plavi pokazan je Dušanu Miličeviću. Tridesetak sekundi prije kraja gosti dolaze do 24:23. U preostalom vremenu u samom finišu tačku na trijumf Sloge stavlja Miloš Trifunović za veliko slavlje saigrača i navijača Sloge. Na kraju Sloga – Viljandi 25:23 i prolaz u drugo kolo Evropskog kupa gdje će za protivnika imati italijansku ekipu Konversano.

Najzaslužniji za pobjedu Sloge su briljantni golman Milutin Bogdanović koji je sakupio 18 odbrana, od toga dva sedmerca, te Nikola Knežević sa 5 golova, dok su po četiri dodali Vladan Đurđević i Vladimir Stanković. U ekipi Viljandija najefikasniji su bili Ot Varik sa 8 golova i Kristo Voika sa 4 gola.

Trener Dejan Vasilić zadovoljan je pobjedom, posebno igrom u prvom poluvremenu. On je na obraćanju igračima pred start drugog dijela rekao  da iako imaju osam golova prednosti utakmica nije zaršena.

-Poslije prvog poluvremena koje smo odigrali perfektno i ispoštovali sve što smo se dogovorili. U napadu i odbrani djelovalo je odlično. U drugom dijelu totalni nedostatak koncentracije i nekoliko tehničkih grešaka, gdje smo im dozvolili da se  vrate u utakmicu. To je nedopustivo i nadam se da ćemo izvući pouke. Da se neće više dešavati takvi padovi. Nama već u srijedu predstoji početak prvenstva kada gostujemo jakoj ekipi Leotara. Nadam se da ćemo nastaviti sa igrom kao prvom poluvremenu a ne ovim iz drugog. Narednih 15 dana predstoji nam pet još težih utakmica. Tako će nam biti cijelo prvenstvo, morat ćemo se navići da igramo u takvom tempu. –rekao je Dejan Vasilić trener Sloge.

SLOGA – VILJANDI 25:23 (15:7)

Natkriveni stadion sportskih igara. Gledalaca: 500. Sudije: Ante Mikelić i Petar Parađina (oba iz Hrvatske). Delegat: Kalin Leopold (Slovenija). Sedmerci: Sloga 4(3), Viljandi 6(3). Isključenja:  Sloga 18, Viljandi 4 minuta. Crveni karton, pa plavi: Dušan Miličević (Sloga) u 60.minutu.

SLOGA: Bogdanović (18 odbrana, 2 sedmerca), Stojanović 1, Đurđević 4, Tulendić 3, Damjanović 2, Vladimir Stanković 4, Trifunović 2, Blagojević, Dejanović, Zekić, Ristić 1, Knežević 5(3), Nakić, Miličević 1, Leković 2, Bajović. Trener: Dejan Vasilić.

VILJANDI: Keres, Pertelson 1, Kovit 1, Drogin, Mik Varik 2, Koks 2(1), Masalu 1, Ots (12 odbrana), Basarab 1, Mihkel Lop 3, Mark Lop, Rut, Voika 4(1), Ot Varik 8(1). Trener: Marko Koks.

Igrač utakmice: Milutin Bogdanović (Sloga)