XS
SM
MD
LG

TSC: Promovisan novi šef stručnog štaba Žarko Lazetić

Novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba TSC Žarko Lazetić predstavljen je danas u Bačkoj Topoli i tom prilikom izrazio je veliko zadovoljstvo što će ubuduće voditi prvi tim ovog superligaša.

"Imam ogromnu motivaciju da sa igračima i članovima stručnog štaba učinim sve da klub izađe iz krize u kojoj se trenutno nalazi. Prvi utisci su impresivni, od stadiona i uslova na Akademiji do igrača koji imaju kvalitet. Pomoći ćemo im da povrate samopouzdanje posle serije loših rezultata i na terenu pokažu šta stvarno umeju" - kazao je Lazetić.

On je potvrdio da je sa TSC-om bio dugo u kontaktu i da se raduje što su uspeli da se dogovore.

"TSC je klub u kome svaki trener u Srbiji ima želju da radi. Verujem da je ovo početak plodonosne i obostrano uspešne saradnje", dodao je Lazetić.

Generalni direktor kluba Sabolč Palađi je istakao da je Žarko Lazetić trener koga u TSC-u prate već godinu dana i da je veoma srećan što su uspeli da ga dovedu na mesto šefa stručnog štaba.

"Lazetić je mlad i ambiciozan trener sa dobrom vizijom i jasnim ciljevima koji se poklapaju sa namerama naše ekipe. Verujem da smo doneli pravu odluku njegovim dovođenjem na ovu poziciju. Čestitam mu i želim mu mnogo sreće, a da u našem klubu ostvari i svoje lične ciljeve, kao i ciljeve kluba. Za to ćemo mu dati dovoljno vremena", istakao je Palađi.

Palađi je iskoristio i priliku da se zahvali Mirku Jovanoviću koji je u vodio klub od oktobra.

"Veliko hvala Jovanoviću na izdvojenom trudu i energiji i na tome što je više puta preuzimao ekipu u teškim trenucima. Naravno, on ostaje u klubu na nekoj drugoj poziciju", dodao je Palađi.

U svom obraćanju, Lazetić je, upitan o ambicijama kluba sa njim na klupi, rekao da on spada u trenere koji zagovaraju napadački fudbal, koji se igra na gol više.

"Ja negujem napadački fudbal, gde se kreiraju šanse iz kojih igrači postižu golove. Za to je potrebna velika motivacija igrača, za koju znam da postoji. Znam da su igrači TSC izvanredni, da imaju veliki kvalitet i da je trenutna pozicija na kojoj je klub nerealna", uveren je u mogućnosti svojih igrača Lazetić.

Osim pohvala, on obećava i težak rad, koji će po njemu dati rezultate.

"Svaki igrač, trener, član stručnog štaba, svi zaposleni u klubu, moraće da naprave dodatni napor i da daju još više od sebe da bismo preokrenuli situaciju i izašli iz ove pozicije. Planiramo da tokom predstojeće ligaške pauze dobro analiziramo situaciju i da nakon zimskih priprema ekipi damo konture koje tražimo i da zaigramo fudbal kakav se od ovakvog tima očekuje", optimističan je Lazetić.

Lazetić se osvrnuo i na svoju saradnju sa FK Metalac iz koga je došao na čelo TSC-a.

"U kratkom vremenskom periodu se sve izdešavalo i želim da se zahvalim bivšem klubu, Metalcu, u kome sam proveo poslednjih godinu i po dana i u kome sam sa svima uspostavio fenomenalnu saradnju.  Hvala im na podršci koju su mi pružali, pogotovu predsedniku Vukadinoviću i sportskom direktoru Leontijeviću.  Sa Metalcem sam ostvario neke od najvećih uspeha u istoriji tog kluba, a i boravak u Metalcu mi je bio lična karta za dolazak u TSC", kazao je Lazetić.

Lazetićeva prva utakmica na klupi TSC-a igra se sutra, 1. decembra od 13h kada, u osmini finala Kupa Srbije, TSC na stadionu Arena dočekuje lazarevačku Kolubaru.