XS
SM
MD
LG

Ko je kriv za tužni Požarevac?

Požarevac

Prije početka sezone, a i u toku sezone Super lige Srbije za žene, Požarevac je doživio najteži period u kupskoj istoriji kada je u pitanju ovo takmičenje, a i sami klub. Crvene lampice su odavno upaljene u ovom gradu i mnogo toga jer su u veoma lošem stanju, a prijeti im i gašenje kluba.

Kada bi dosadašnji dio sezone Požarevca morao da se opiše jednom riječju, mogli bi samo da kažemo: katastrofa. Klub nije mogao mogućnosti da sastavi kraj sa krajem ove sezone i to je najveći problem. Djelovalo je da ćemo gledati zanimljiv Požarevac ove sezone, ali nekoliko dana prije početka prvenstva sve je to palo u vodu, a koji su razlozi, to ne želim i neću da komentarišem.

Prethodne sezone kada su se borili za opstanak i kada je krenuo drugi dio prvenstva, ostvarili su sve pobjede i samo dva puta remizirali u 11 mečeva, sa Zemunom i Crvenom zvezdom, oba puta po 3:3. Jedini poraz što su doživjeli, doživjeli su od Spartaka u okviru Kupa Srbije. Tada je bilo jasno da smo dobili tim koji bi u narednim godinama mogao da bude veoma kvalitetan i da pravi ozbiljnu priču, ali to su rasulo kao mjehur od sapunice.

Prije početka ove sezone klub su zbog najvjerovatnije dugovanja napustili: Nina Matejić, prošlogodišnji najbolji strijelac ekipe, zatim Marija Vuković, Andrijana Trišić, Mirjana Babić, Milica Šebek, Anja Ševo, Jelena Varda, Milica Smiljković i Zlata Milanović, a za njima je ubrzo sidro digao i trener Bratislav Živanović. 

Sve ove fudbalerke manje-više prešle su u Slogu iz Zemuna, osim Milice Šebek, koja je odlučila da svoju karijeru nastavi u Makedoniji u Tiveriji, što se na kraju ispostavio kao sjajan potez za nju, jer je u deset odigranih mečeva, postigla deset pogodaka. 

Ove sezone izgubili su sve utakmice i zakucani su na dno tabele, a ako im je za utjehu, imaće realne šanse da se bore, barem za sedmo mjesto sa Zvezdom B koja ima samo tri boda na svom kontu, gdje će u slučaju da to ostvare, igrati doigravanje za opstanak sa drugoplasiranim iz Prve ženske lige Srbije, jer vrlo teško će se domoći pete ili šeste pozicije pa da opstanu direktno i da ne strahuju oko opstanka u ligi. 

Nekoliko zimskih pojačanja bi mnogo pomogla makar da zakrpe te rupe. Jer kada se sve pogleda, prvi duel u nastavku sezone imaju sa Zvezdom B na domaćem terenu i to će im biti jako, jako bitan meč za nastavak prvenstva. Nakon toga im prije plej auta slijede utakmice sa Vošom I Mašincem, tako da kada su oni u pitanju još nije ništa izgubljeno. Naravno sve zavisi od uprave kluba kako će se postaviti i sa kakvim mogućnostima. 


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6