XS
SM
MD
LG

EL: Barsa od -20 do pobjede nakon produžetka u utakmici sezone

Foto: Euroeleagu

Košarkaši Barselone savladali su Uniks sa 111-109 u spektakularnom meču u 17. kolu Evrolig.

Od samoga starta gledali smo fantastičan meč. Nakon deset minuta efikasne košarke, Uniks je vodio 28-27. U drugom periodu Uniks je pojačao odbranu, primio deset poena te je na odmor otišao sa devet poena prednosti. U trećem periodu, gosti dolaze do dvocifrene prednosti te sa +17 ulaze u poslednji period. Imali su gosti i +20 ali Barsa se nije predala. 

Malo po malo su topili prednost gostiju te su uveli meč u neizvjesnu završnicu. Mirotić je fauliran na -3 a sudije su rekle da je bilo na šutu iako je veliko pitanje da li je tako bilo. Dao je sva tri bacanja i donio je izjednačenje Barsi. Imali su gosti napad za pobjedu ali je Lorenzo Braun promašio.

I u dodatnih pet minuta gledali smo spetkakularan meč. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu. U samoj završnici ponovo drama. Barsa je vodila 110-109 na 4,8 sekundi do kraja a Kurić je imao dva bacanja. Dao je jedno pa je Uniks imao šansu da dobije ali je Lorenzo Braun ponovo promašio šut za pobjedu.

Mirotić je vodio Barsu do pobjede sa 28 poena dok je Lorenzo Braun imao 27 poena, devet asistencija i sedam skokova sa druge strane.