XS
SM
MD
LG

Pregled NBA lige: Gregovi Sparsi sve bolji, Sansi znaju sa Lejkersima

Foto: San Antonio

Petak je i vrijeme je za novi pregled NBA lige. Problemi sa koronavirusom su i dalje tu ali se nekako sezona razvija.

-Netsi nisu igrali ništa jer imaju problema sa virusom i i dalje su na 21-9. Čikago je trebao igrati protiv Toronta ali je meč odložen i oni su ostali na 19-10. Baksi su na 21-13. Oni su igrali i upisali dvije pobjede. Prvo su deklasirali Hjuston a onda su dobili Dalas. U završnici su ih do pobjede vodili Holidej i Konaton.

-Majami je na 20-13. Deklasirali su Indijanu a onda su uz dosta muke dobili Pistonse. Junak je bio Strus koji je pogodio tešku trojku iz kornera koja im je donijela pobjedu. Klivlend je na 19-13. Imaju ogromne probleme sa virusom te su izgubili kod Bostona. Vašington je dobio Nikse. Kori Kispert odigrao je najbolji meč u karijeri a Niksima nije pomoglo ni 44 poena Kembe. Bil je u Kovid protokolima a Vizardsi su sada na 17-15.

-Filadelfija je na 16-16. Tokom sedmice izgubili su od ekipe Atlante u meču u kome je Embid promašio šut za produžetak. Boston je savladao desetkovani Klivlend pa su i oni na 16-16. Hornetsi su savladali Denver pa su na 17-17. Bila je to nevjerovatna pobjeda. Denver je u poslednji period ušao sa +17 ali je Šarlot sa 38-13 dobio poslednji period. Atlanta je na 15-16. Imaju problema sa virusom i igraju bez Janga pa su izgubili od Orlanda. Potom su dobili Filadelfiju a junak je bio Bogdan Bogdanović sa deset poena u završnici susreta.

-Toronto je na 14-15 i nisu igrali jer imaju problema sa virusom. Niksi su na 14-18. Dobili su Detroit a izgubili od Vizardsa. Rouz je doživio povredu i biće van terena oko dva mjeseca. Zato se vratio Kemba i protiv Vizardsa imao 44 poena. Indijana je na 14-19 ali djeluje da će oni teško do plej ina.

-Finiks je lider lige sa 26-5. Prvo su savladali Lejkerse. Ponovo je to bio meč kao što obično bude kad se ove ekipe sastanu. Lejkersi prate ritam dok Sansi ne ubrzaju a onda Lejkersi padnu. Tako je bilo i sada. Nakon Lejkersa savladali su i Oklahomu. Voriorsi su na 26-6. Oni su dobili Memfis sa 113-104 mada je bio egal do poslednje minute. Kari je imao 40+ partiju a sjajni su bili i Pejton i Toskano-Anderson.

-Juta je na 22-9. Oni su u veoma efikasnom meču savladali Minesotu dosta sigurno. Memfis je na 19-14. Poraz od Voriorsa bio je njihov treći uzastopni. Klipersi su konačno savladali Kingse i to dosta sigurno pa su na 17-15. Lejkersi su na 16-17. Već smo spomenuli njihov meč sa Sansima. Nakon tog meča deklasirao ih je i San Antonio i dao im je skoro 140 poena.

-Dalas je na 15-16 nakon što su savladali ekipu Minesote a onda su pali hrabro protiv Baksa. Nema Dončića i dalje ali je velika stvar za njih što Branson igra fenomenalno. Denver je na 15-16 takođe. Prvo su izgubili kod Oklahome. Loše su odigrali baš a Jokić je odigrao najgori meč u sezoni. Protiv Hornetsa su zaista ispustili pobjedu na nevjerovatan način jer ne možeš izgubiti 4/4 sa 38-13 pa taman da igraš protiv Džordanovih Bulsa. Jokić je imao 20+20 partiju te je sada sa Markusom Kembijem prvi na vječnoj listi kluba sa takvim partijama. Međutim, zaista Nagetsi loše djeluju.

-Minesota je na 15-17. Oni konstantno imaju serije pa malo pobjeđuju pa malo gube. Sada gube i izgubili su od Dalasa i Milvokija. Gregovi Sparsi su u plej of zoni iako su loše ušli u sezonu. Doduše, loše rezultatski a igra je jako lijepa cijelo vrijeme. Razbili su Lejkerse te su na 13-18. Portland ima poraz više. Sakramento je na 13-20 a na 12 pobjeda je i Nju Orlenas i sve su bliži plej in zoni a još čekaju da se vrati Zajon. U svakom slučaju, borba za deveto i deseto mjesto na Zapadu će biti veoma zanimljiva.