XS
SM
MD
LG

EL: Epska pobjeda Reala obilježila kolo, Zvezda i Uniks će dugo žaliti za propuštenim šansama

Foto: Euroleague

Ove sedmice odigrano je poslednje kolo prvog kruga Evrolige. A u 17. kolu, bilo je mnogo zanimljivih mečeva a kolo je svakako obilježila epska pobjeda Reala.

-Crvena Zveza gostovala je kod Efesa. Iako Efes Zvezdi ne leži, ovaj put je Zvezda imala pobjedu u džepu. Vodila je Zvezda sa 81-74 ali nije uspjela. Serija sjajnih poteza Vase Micića i dva promašena bacanja Nikole Kalinića, na kraju su koštali Zvezdu. Zaista crveno-beli mogu žaliti jer su mogli doći do jako bitne i ne baš očekivane pobjede.

-A još više može žaliti ekipa Uniksa. Ekipa Velimira Perasovića igrala je sjajno u Blaugrani. Početkom 4/4 Uniks je imao 20 poena prednosti. Međutim, Barsa nije odustala. Malo po malo topili su prednost gostiju te su prišli na -3. Tada je došlo do prilično diskutabilne sudijske odluke jer je suđen faul na Mirotiću i to na šutu za tri poena. Faul je bio ali je utisak da je bio prije šuta. Mirotić je bacanja pogodio a Lorenzo Braun promašio šut za pobjedu. U produžetku se vodila velika borba a opet je tragičar bio Lorenzo jer je promašio trojku za pobjedu.

-Kolo je obilježila i epska pobjeda Reala protiv CSKA. Zbog problema sa koronavirusom, Madriđani su bili desetkovani. Imali su samo petoricu seniora u sastavu i četiri juniora. Međutim, uspjeli su dobiti. Dobiti u meču koji je valjda najbolji primjer šta zapravo Laso radi godinama u Realu. Velika pobjeda a pri tome guranje mladih momaka u vatru. Na ovom meču debitovao je Urban Klavžar. Mladi Slovenac ima 17 godina a bio je X faktor sa svojom energijom ali i deset poena. Što se Moskovljana tiče, ovo je baš veliki udarac jer prosto su morali iskoristiti situaciju u Realu i slaviti ovde.

-Fener je imao seriju od četiri pobjede a Asvel od četiri poraza. Obje serije prekinute su u ovom kolu jer je Asvel savladao Fener. Bila je velika borba a na kraju je Džons vodio ekipu do pobjede u dramatičnoj završnici. Valja napomenuti da je Fener imao dosta pehova. De Kolo se povrijedio u 2/4 a Veseli u 3/4. Na sve to, Gudurić je odigrao loš meč za svoje standarde i izgubio je jednu od bitnijih lopti u završnici. 

-Zenit je savladao Makabi. Međutim, ovaj meč je najbolji pokazatelj da se Zenitu ne može vjerovati. Zašto ? Pa skoro su izgubili od ekipe koja je izgubila kompas. Makabi izgleda više kao neki osrednji Evrokup tim nego kao evroligaš. Uz to, gubili su 67-57 u ovom meču. Napravili su preokret i poveli 71-70. Međutim, onda dvije bizarnosti. Prvo ostave samog Berona na trojci koji pogađa a onda odigraju katastrofalan svoj poslednji napad.

-Olimpijakos je nastavio sa ubjedljivim pobjedama u poslednje vrijeme. Deklasirali su Panatinaikos u grčkom derbiju. Kao što se moglo i očekivati, Alba i Monako odigrali su efikasan meč a na kraju je tim iz Berlina upisao pobjedu.

-Bajern je dočekao Baskoniju u ovom kolu. Baskonija je od starta krenula jako dobro i stekla je dvocfrenu prednost. Međutim, djelovalo je cijelo vrijeme da će se desiti preokret i da je samo pitanje trenutka kada će Bajern krenuti. Međutim, to se nije desilo i Baskonija je bez problema iskontrolisala meč a Boldvin je odigrao fantastičan meč protiv bivše ekipe.

-Meč Žalgirisa i Armanija odložen je jer gosti imaju problema sa koronavirusom.