XS
SM
MD
LG

Marija Aleksić se vratila treninzima: Osjećaj je nevjerovatan i jedva sam čekala povratak

Marija Aleksić

Marija Aleksić, standardna reprezentativka Bosne i Hercegovine od 2020. godine nosi dres norveške Arna-Bjørnar, ali je zbog teške povrede koljena u maju, 2021. godine morala otići na operaciju i pauzirati nekoliko mjeseci, gdje je bila primorana da se vrati u Banja Luku i radi na svom oporavku. 

Nakon osam mjeseci, Marija se uspješno oporavila i vratila treninzima, pa je tako prije nekoliko dana doputovala u Norvešku i ispunjava zadatke sa svojim timom kako bi se što bolje spremila za novu sezonu.

Arna-Bjørnar je prethodne sezone u Norveškoj prvoj ligi završila na petom mjestu sa 21 osvojenim bodom u 18 mečeva, a ovaj klub iz Bergena posljednjih 15 i više godina igra u najvišem rangu takmičenja u ovoj zemlji sjeverne Evrope.

Marija Aleksić je u karijeri nastupala za Ferencvaroš iz Mađarske, gdje je i nastupala prije dolaska u Norvešku, a u karijeri je nosila i dres Banja Luke i bila dio one zlatne generacije kada se ovaj klub borio za titulu sa SFK 2000 Sarajevom. Takođe, nedavno je i produžila saradnju sa norveškim timom.

Marija Aleksić, javila nam se iz Norveške i podijelila svoje prve utiske nakon povratka na teren.

- Povrijedila sam se u maju prošle godine, a operisana sam mjesec dana kasnije u Norveškoj. Nakon toga sam otišla kući u Banja Luku i izabrala da oporavak radim sa jednim od najboljih konidicionih trenera na Balkanu. Cijeli ovaj put bio je pun uspona, padova, sreće, tuge, koraka prema naprijed, nazad, pravi jedan rolekoster. Najvažnije je da je sve u redu i da sam ponovo tu sa ekipom. Vratila sam se u Norvešku prije nekoliko dana i ovdje su prezadovoljni dosadasnjim radom. Još uvijek moj oporavak nije potpun kada se sve sagleda, ali danas sam postala svjesna ponovnog šuta tokom treninga, dodira sa loptom, što mi je zaista najviše nedostajalo. Temelj moje sreće je fudbal i živjeti bez istog bilo je zaista teško svih ovih mjeseci. Pred mene je još dva, do tri mjeseca dobrog rada dok ne počnem da igram utakmice, naravno da bude sve okej, ali samo biti ovdje i ponovo šutati je ponovno građenje temelja sreće i života. Ovim putem bi da se zahvalim @ftc.janjanin koji je tu kao trener, prijatelj i mentor kroz sav ovaj proces i sa kojim ne prestajem da radim.

Pored svega, dvadesetčetvorogodišnjakinja sprema se za novu sezonu i raduje se novim izazovima.

- Trebalo bi da budem spremna za početak prvenstva ili nekoliko kola poslije početka, tako da ćemo ove godine da napravimo čudo, ako Bog da, da nas prvo posluži zdravlje, a ostalo će samo doći. Za sada se trenira u punom gasu. Očekuje nas nekoliko prijateljskih utakmica, a krajem februara idemo na pripreme u Španiju i onda lagano put ligaških utakmica u martu, kada nam i počinje prvenstvo. Norveska liga je jedna od jačih u Evropi, svi klubovi su dobri i profesionalni, a svaka utakmica je kao finale, tako da očekujemo da će i ovo prvenstvo koje nam slijedi biti itekako zanimljivo, zaključila je Marija Aleksić.

Nakon osam mjeseci vratila se treninzima


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6