XS
SM
MD
LG

Atlantina perfekcija i Šarlot koji je nedorastao zadatku

Foto: Atlanta Hawks

Neke ekipe porsto nisu spremne uraditi pravu stvar kada dođe ono pravo. Takvi su i Šarlot Hornetsi. I prošle i ove sezone su igrali dobro u regularnom dijelu ali oba puta su se raspali u plej inu.

Od duela Atlante i Šarlota očekivalo se dosta. Prije svega se očekivalo da gledamo napadačku utakmicu jer ni jedni ni drugi ne igraju dobro u odbrani. Na startu meča i jedni i drugi su bili dobri i bio je egal do sredine prvog perioda. Tada Atlanta hvata dobar ritam. Pik igra sa Kapelom i raspucani Herter, donijeli su im dvocifrenu prednost. 

Pokušavao je Šarlot da u drugom periodu uhvati ritam. Borego je pokušavao razne stvari. Donekle je uspio zaustaviti Treja Janga koji je generalno loše šutirao (8/24 iz igre). Međutim, problem Šarlota bio je taj što je dosta igrača u Atlanti bilo raspoloženo a upravo su radi te širine rutinski čuvali prednost u drugom periodu.

Bilo je jasno da Šarlot mora da se trgne u nastavku. U prvom poluvremenu imali su problem sa izgubljenim loptama ali i sa tim što je Rozir bio van ritma kao i Majls Bridžis. U trećem periodu Rozir se razigrao i krenuo je konačno pogađati neke šuteve. Međutim, sredinom 3/4, Atlanta je faktički prelomila meč. Napravili su seriju kojom su došli do +19. Opet su dobro vrtili pik, Hanter je pogađao iz vana i Šarlot bukvalno nije stolice i taburee mogao odbraniti.

Poslednji period je manje više bio formalnost. Čak je MekMilan imao taj luksuz da dozira minute najboljim igračima i da ih čuva za meč sa Klivlendom gdje će se boriti za osmo mjesto a samim tim i za ulazak u plej of.

Šarlot je definitivno razočarao. Nisu mogli parirati Atlanti u meču koji se igrao u stilu koji njima odgovara. LaMelo Bol je odigrao dobro ali falilo je više podrške saigrača. Faktilki, jedino su ga Rozir i Vašington ispratili na pravi način.

Majls Bridžis iza sebe ima sjajnu sezonu ali sinoć je izgledao na momente komično. Bio je uplašen i nije znao šta treba uraditi. Keli Ubre nije donio faktički ništa. Herel je imao napadački okej momenata ali generalno centarska linija Šarlota je bila katastrofalna i dosta poena su primili na njihove defanzivne propuste.

Trej Jang sa druge strane odigrao je veoma loš meč. Nije mogao nikako da uđe u šuterski ritam. Kreirao jeste i imao je 11 asistencija ali šuterski je bio loš. Međutim, saigrači su odradili sjajan posao. Hanter i Herter su pogađali iz vana, Kapela je radio sjajan posao, Galinari odigrao na iskustvo sjajan meč. Cijela petorka je bila dvocifrena a kad se na to doda dvocifrenu Bogdanović i Rajt i Luvavu sa po osam poena sa klupe, jasno je koliku širinu je imala ekipa Nejta MekMilana.

A upravo ta širina je bila ključna. U Atlanti su svi dali sjajan doprinos dok se knjiga u Šarlotu svela na tri slova faktički. Tako se ne može ući u plej of.

Veći problem od samog neulaska je to što se Šarlot raspao potpuno i što nije bio ni konkurentan. Ako su prošle sezone bili neiskusni i nespremni, sada već nemaju opravdanja. Bili su premekani čak i za svoje standarde dok u napadu nisu mogli uhvatiti ritam. Borego generalno radi dobar posao i imali su deset pobjeda više nego prošle sezone. Međutim, za iskorak moraju vući dobre poteze u off sezoni jer sa ovim timom je Šarlotu prva runda plej ofa maksimum.

Atlanta je odigrala skoro pa perfektan meč i teško da je mogla bolje od ovog odigrati. Međutim, tek su na pola puta kad je borba za plej of u pitanju. Trebaće sličnu ako ne i bolju partiju protiv Klivlenda kako bi zaigrali u plej ofu.

Taj meč biće potpuno drugačiji od ovog sa Šarlotom jer Klivlend igra neuporedivo bolju odbranu. U suštini sudar stilova. Klivlend će svoju šansu tražiti kroz odbranu a Atlanta kroz napad. Onaj ko nametne svoj stil, završiće u plej ofu.