XS
SM
MD
LG

Bokelj proslavio 100 godina

Bokelj, Kotor

Sinoć je nastavljena manifestacija "Vijek sporta u Kotoru",koja je počela u četvrtak na Otvorenom bazenu, utakmicom vaterpolista Primorca iz 1986. i 2009.godine te prigodnim programom u kojem je učestvovala Gradska muzika.

Na Gradskom stadionu,u revijalnom meču snage su odmjerili Veterani Bokelja i izabrani sastav "Beštija",a iako rezultat nije bio u prvom planu već druženje i podsjećanje na minule dane fudbalskog kluba,iskusniji igrači odnijeli su pobjedu sa 5-3.

Ono što posebno treba istaći jeste da stadion u Škaljarima odavno nije bio tako pun,a mnogobrojna publika je mogla da uživa u majstoriijama kako mladih,tako i starih asova,koji su pokazali da nisu zaboravili bararati loptom.

Kapiten Veterana bio je legendarni fudbaler Bokelja Milan Vujović popularni Kinjo,a u sastavu su bili golmani Mladen Zambata i Marko Pejanović,Ivo Donković,Gojko Donković,Gojko Pavićević,Dragan Krivokapić,
Slavko Piper,dr Davor Kumburović,Dejan Ognjanović,Slobodan Kepo Drašković,Sveto Ljesar,Darko Jovićević,Saša Mikijelj,Nenad Mirković,Boriša Janković,Rade Radonjić,Antoša Golub,Berislav Beri Brguljan,Marko Pima,Bobo Pejović,Srđa Lopičić,Miloš Tomović,Peđa Šekarić,Draško Braunović,Nenad Bukilica,Mića Kljajević,Marko Vujović,Jovica Kašćelan,Dado Božović,Miroslav Zlatičanin,Ivan Radović,Dejan Radović,Peđa Kaluđerović,Đorđe Kontić,Miloš Spalević,Bojan Arsić,Đoko Radulović i gradonačelnik Vladimir Jokić.

S druge strane dres "Beštija" nosili su Mlađan Janjalija,Nikola Kukuličić,Radovan Lučić,Marko Deretić,Ivan Knežević,Miloš Proročić,Mitar Kovačević,Milan Popović,Matija Baldić,Rajko Mitrović,Nikša Jovanović,Đorđe Šekarić,David Lazović,Goran Burić,Đorđe Vukajlović,Đorđe Radenović,Ivan Pavićević i Zvjezdan Vučetić,dok je trener bio Aleksandar Sale Perkin.

Meč je sudio Duško Babić.

Strijelci za Veterane bili su Saša Mikijelj,Dado Božović,Darko Jovićević,Dejan Ognjanović i Peđa Kaluđerović,a za Beštije Đorđe Vukajlović,Mitar Kovačević i Đorđe Šekarić.

Zaista je bila privilegija biti sinoć na Gradskom stadionu i uživati u lijepom druženju nekadašnjih i sadašnjih fudbalera,trenera,članova uprave,sudija,sportskih radnika i brojnih drugih zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu,prisjetiti se starih dobrih vremena i na kraju zaplesati uz brojne navijačke i bokeljske pjesme.

Poseban pečat večeri dala su mnogobrojna djeca,koja su se okupila u zaista velikom broju i uživala u igri starijih,a za bogatu trpezu treba zahvaliti više nego vrijednim i ljubaznim damama iz opštinskog Sekretarijata za kulturu,sport i društevene djelatnosti.

I kakva bi to bila fešta, da nas Beštije nisu i ovog puta oduševile bakljadom,koja je obasjala stadion i okolinu te upotpunile ovu više nego uspješnu priredbu.

Manifestacija "Vijek sporta u Kotoru" nastavlja se večeras od 21 sat na Trgu od oružja,programom "Plavo bijela noć",a učestvovaće Gradski hor,Tamara Živković i bend Nitro

Tokom večeri biće prikazana i dva filma o Primorcu i Bokelju,a sve će biti začinjeno rođendanskom tortom,bakljadom i vatrometom.

Medijski sponzor manifestacije je Radio Kotor. 


36 .kolo 2. CFL
Bokelj 2 : 1 Igalo
Mladost DG 2 : 4 Grbalj
Ortrant - Olimpic 3 : 3 Zeta
Kom 3 : 1 Podgorica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost DG (-1) 32 16 6 10 53
2 Kom 32 14 7 11 49
3 Berane (-1) 32 14 7 11 48
4 Bokelj 32 12 11 9 47
5 Podgorica 32 11 11 10 44
6 Grbalj 32 10 9 13 39
7 Igalo 32 9 11 12 38
8 Ortrant - Olimpic 32 9 11 12 38
9 Zeta 32 9 7 16 34