XS
SM
MD
LG

Ipsvič predvodi treći rang, dobar start Portsmuta nakon mučne prošle sezone

Foto: Ipswich Town

U engleskoj Ligi 1 odigrano je ukupno pet kola. Nakon pet kola, na vrhu se nalaze ekipe od kojih se i očekuje najviše.

Lider na tabeli je Ipsvič. Ekipa Kirana Mekkenija, osvojila je 13 od mogućih 15 bodovva. U prvom kolu remizirali su sa Boltonom a onda su vezali četiri pobjede. Padali su Forest Grin, Donsi, Barton te Šruzberi. Sa četiri pobjede u prvih pet kola, Piterboro drži drugo mjesto. Jedini poraz popularni Poš doživio je u trećem kolu, kada ih je savladala ekipa Plimuta.

Nakon razočaravajuće prošle, Portsmut je dobro počeo novu sezonu. Ekipa Deni Kaulija, još ne zna za poraz. Upisali su tri pobjede i dva remija te su trenutno na poziciji broj tri. Daren Mur radi dobar posao sa Šefild Venzdejom. Jesu izgubili kod Piterboroa ali trenutno drže poziciju broj četiri sa deset bodova.

Plimut ima devet bodova uz dva poraza na strani a posebno su loši bili kod Čarltona koji ih je dobio sa 5-1. Pomenuti Čarlton je šesti sa osam bodova a ekipa Bena Garnera je jedini poraz doživjela kod Šefild Venzdej. Venzdej je jedini poraz nanio i Boltonu koji takođe ima osam bodova. Isti broj bodova ima i Derbi koji je dobro ušao u sezonu.

Čeltenam je baš danas savladao Eksizer za prvu pobjedu ali su svakako sa četiri boda u opasnoj zoni. Na dnu je i ekipa MK Donsa. Oni su prošle godine nesrećno ostali bez Čempionšipa a sada su užasno ušli u sezonu i imaju samo četiri boda. Morkamb je jedna od ekipa koja ne zna za pobjedu ali su skupili tri remija. Barton sa samo bodom je poslednji i pred Džimi Flojd Haselbankom je težak posao.