XS
SM
MD
LG

Srbija nakon produžetka savladala Grke ali brine povreda Micića

Foto: KSS

U prvom kolu druge faze kvalifikacija za Mundobasket, Srbija je u Beogradu savladala Grčku sa 100-94 i to nakon produžetka.

Na pogon Vase Micića Srbija je imala devet poena prednosti u ranoj fazi meča. Brzom igrom Grci su se vratili u igru i došli do 22-22. Ipak, trojkom Jaramaza Srbija je zatvorila prvi period sa vodstvom 31-25. Imala je Srbija vodstvo i u drugom periodu ali su Grci došli do 42-40. Potom je uslijedila i povreda Vase Micića. Djeluje da je stradao skočni zglob a vidjećemo koliko je povreda opasna. U nastavku, Srbija je morala bez njega a poluvrijeme je dobro završila i sa +9 otišla na odmor.

U trećem periodu razigrao se Jokić pa je Srbija imala +10. Međutim, sa par katastrofalnih odluka, sudije su pogurale Grke ka povratku. Ipak, Milutinov i Gudurić imali su dobrih poteza pa je Srbija sa +7 ušla u poslednji period. Nakon Jokićeve trojke sa jedne noge, Srbija je imala +8 na dva minuta do kraja. Međutim, Grci su serijom 8-0 došli do izjednačenja. Imala je Srbija napad za pobjedu ali je Jaramaz promašio.

Ipak, Srbija je u produžetku pokazala karakter. Konstantno je vodila i na pogon Jokića i njegove genijalnosti, uz pomoć Lučića i Kalinića, uspjela je doći do velike pobjede. Na kraju je bilo 100-94.

Jokić je vodio Srbiju do pobjede sa 29 poena dok je Janis imao 40 sa druge strane.

Srbija u nedelju gostuje Turskoj.